Uz Latvijas ārējām robežām konstatēti 22 robežpārkāpēji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uz Latvijas ārējām robežām aizvadītajā diennaktī konstatēti 22 robežpārkāpēji, liecina Valsts robežsardzes informācija.

Ieceļošana Latvijā liegta 15 ārzemniekiem, tajā skaitā septiņiem Gruzijas pilsoņiem, kuri Silenes robežkontroles punktā nav varējuši uzrādīt derīgas ieceļošanas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Noformēti ieceļošanas atteikumi pie robežas un personas atgrieztas uz Baltkrieviju.

Vairākām personām konstatēti uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi, izceļojot no valsts. Terehovas robežkontroles punktā konstatēts, ka no Latvijas izceļojošie pieci Krievijas pilsoņi pārsnieguši vīzā noteikto uzturēšanās laiku, savukārt lidostā «Rīga» konstatēti vēl divi Krievijas pilsoņi, kuri pārsnieguši vīzā noteikto uzturēšanās laiku. Personām noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli un atļauts turpināt ceļu.

Lidostā «Rīga» liegta izceļošana uz Maskavu nepilngadīgai Latvijas pilsonei, jo nav otra vecāka pilnvaras bērna izceļošanai no valsts. Meitene ceļoja kopā ar māti, kura ir Krievijas pilsone. Robežsargi noformējuši lēmumu par liegumu personai izceļot no Latvijas.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – Krievijas, Igaunijas, Uzbekistānas, un Lietuvas pilsonim.

Transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā konstatēti pārkāpumi 14 personām – diviem Krievijas, vienam Kazahstānas, vienam Tadžikistānas, vienam Baltkrievijas, vienam Ukrainas, četriem Latvijas un četriem Lietuvas pilsoņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu