Kurzemē smagi savainojies mežstrādnieks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Vakar Kurzemē 54 gadus vecu mežstrādnieku darbā laikā aizķēris krītošs koks, radot mugurkaula kakla skriemeļa bojājumu, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Tikmēr Zemgalē 40 gadus veca sieviete lauzusi ciskas kaulu un savainojusi krūšu kurvi, alkohola reibumā nokrītot no otrā stāva augstuma. Citviet reģionā līdzīgā negadījumā cietis 30 gadus vecs vīrietis - arī viņš bijis alkohola reibumā un nokritis no otrā stāva augstuma, tomēr guvis daudz smagākas traumas - galvaskausa pamatnes lūzumu un, iespējams, mugurkaula lūzumu.

Aizvadītajā diennaktī mediķi snieguši palīdzību arī vairākiem cilvēkiem, kuriem attīstījušās dzīvībai bīstamas alerģiskas reakcijas pēc kukaiņu dzēlieniem.

Zemgalē 62 gadus vecai sievietei pēc lapsenes dzēliena sākusies vispārēja ķermeņa tūska un radušies izsitumi, nātrene, kā arī elpas trūkums. Izteikts elpas trūkums pēc kukaiņu dzēlieniem radies arī kādai 71 gadus vecai sēņotājai Latgalē - viņu sadzēluši vairāki irši.

Citviet Latgalē 46 gadus vecs vīrietis kāpis kokā, kur viņu sadzēluši vairāki kukaiņi, izraisot nopietnu alerģisku reakciju, bet Vidzemē 29 gadus vecs vīrietis, dzerot alu, iedzēris arī lapseni, kura iedzēlusi viņam kaklā.

Kopā mediķi aizvadītajā diennaktī saņēmuši 1206 izsaukumus, no kuriem 278 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu