Valmierā iesvētīta jaunā katoļu baznīca (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Valmierā iesvētīts jaunais katoļu dievnams. Uz svētkiem baznīcā bija sapulcējušies ap 500 cilvēki, tai skaitā 25 priesteri. Dievnamu iesvētījis Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs. Savukārt viesu vidū bijis arī kardināls Jānis Pujats, kurš 90.gadu sākumā, viesojoties Valmieras draudzē, bija uzsvēris, ka valmieriešiem nepieciešams plašāks dievnams.

Baznīcas arhitekts Varis Rungēvics apsveikuma runā sacījis, ka Latvijā augusta pēdējās dienas ir iezīmējušās ar to, ka tiek atklāta Gaismas pils, tomēr Valmierai esot paveicies vairāk, jo atklāta mūžīgās gaismas pils.

Tikmēr Valmieras pašvaldības vadītājs Inesis Boķis ((«Valmierai un Vidzemei»/V) paudis prieku, ka dievnams šai dienā ir saules apspīdēts. Viņaprāt, tā ir laba zīme. Pašvaldības vadītājs arī sacīja, ka dievnami mūsdienās ir vajadzīgi, «jo pasaulē notiek tādas lietas, ka ir jānāk un jālūdz, lai Latvijā, Valmierā cilvēki būtu pasargāti un mierīgi».

Līdz šim Valmieras draudze pulcējās 1937.gadā no Višķiem pārvestā šaurā un nelielā koka baznīcā. Lēmums celt jaunu dievnamu tika pieņemts 2009.gadā, un 2011.gadā sākās būvdarbi.

Dievnama celtniecību atbalstīja vairāki vācu katoļu fondi, kā arī Amerikas bīskapu konference. Būtisks bijis arī Latvijas uzņēmēju un cilvēku ziedojumu atbalsts.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu