"Valmiermuižas alus" sāk ražot miežu iesala dzērienu "Zelta zirgs"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Valmiermuižas alus" sācis brūvēt bezalkoholisku Latvijas graudu iesala dzērienu ar nosaukumu "Zelta zirgs" sadarbībā ar kooperatīvai sabiedrībai "Latraps" piederošo iesalnīcu Staļģenē, kas Valmiermuižas alus darītavai piegādā saldos miežu iesala graudus, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja "Valmiermuižas alus darītavas" pārstāve Liāna Sāre.

Jaunā Latvijas graudu iesala dzēriena "Zelta Zirgs" izveidē "Valmiermuižas alus" darītava ieguldījusi 33 tūkstošus eiro. Līdz gada beigām plānots izbrūvēt un pārdot desmit tūkstošus pudeles graudu iesala dzēriena "Zelta Zirgs".

Miežu graudus audzējuši Latvijas zemnieki un piegādājuši "Latraps" iesalnīcai. Tā miežu graudus iesaldinājusi, tos mērcējot, diedzējot un kaltējot, iegūstot saldo miežu iesalu, kas dod saldumu jaunajam Latvijas graudu iesala dzērienam "Zelta zirgs", tādēļ tam netiek papildus pievienots importēts cukurs. "Jaunais Latvijas graudu iesala dzēriens ir ar saknēm Latvijā, pilni Latvijas zemes spēka," ar lepnumu stāsta "Valmiermuižas alus" darītavas saimnieks Aigars Ruņģis.

Latvijas graudu dzēriena "Zelta Zirgs" nosaukumu iedvesmojusi sadarbība ar filmu studiju "Rija", kura pēc desmit gadu darba skatītājiem piedāvā ģimenes pilmetrāžas animācijas filmu-pasaku "Zelta Zirgs", kuras sižeta pamatā ir Raiņa luga "Zelta Zirgs". "Ceru, ka jaunais Latvijas graudu iesala dzēriens "Zelta Zirgs" kļūs par spēkavotu nepadoties ceļā uz lieliem mērķiem", stāsta Aigars Ruņģis. "Tādēļ piecus eiro centus no katras bezalakoholiskā iesala dzēriena "Zelta Zirgs" pudeles veltīsim bērnu sporta atbalstam Latvijā".

"Valmiermuižas alus" ir mazā muižas alus darītava pie Valmieras. Tās mērķis ir atgriezt alu uz latviešu svētku galda. 2013.gadā "Valmiermuižas alus" piegādāja 1.46 miljonus litru alus, sasniedzot 2.49 miljonu eiro apgrozījumu. Alus darītavas lielākais īpašnieks ir alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis.

Alus darītavas mērķis ir palikt mazai un nepārsniegt 1% Latvijas alus tirgus, uzsvaru liekot uz kvalitāti, brūvējot alu ar bagātām garšas buķetēm ierobežotā apjomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu