Cēsīs ar plašu vēsturiski izglītojošu programmu notiks kultūras mantojuma dienas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 13.septembrī, Rīgas ielā Cēsīs notiks kultūras mantojuma dienas ar plašu vēsturiski izglītojošu programmu, kas būs interesanta gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Svētku viesi varēs iepazīt Cēsu vecpilsētas māju stāstus, programmā būs bezmaksas ekskursijas un darbnīcas, kino un spēles, kā arī piedāvājumā īpaša Cēsu ēdienkarte vecpilsētas kafejnīcās.

Kā pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv pavēstīja Cēsu Kultūras un Tūrisma centra orojekta vadītāja Ilona Asare, Eiropas Kultūras mantojuma dienas Latvijā tiek organizētas ik septembri. Tā kā šogad Rīgai ir godpilnais Eiropas kultūras galvaspilsētas tituls un izsenis tiek uzskatīts, ka "visi ceļi ved uz Rīgu", tad šogad kā galvenā kultūras mantojuma dienu tēma ir izvēlēta Rīgas iela.

Cēsīs, kur iedzīvotāji jau ir iemīļojuši ikgadējo pasākumu Cēsu vecpilsētas māju stāsti, šajā septembrī ir ieplānota īpaša programma Rīgas ielas vēsturiskās nozīmes aktualizēšanai.

Kultūras mantojuma dienas Rīgas ielā programma

Rīgas iela ir galvenā Cēsu vecpilsētas - valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa iela. Tā izceļas ne tikai ar interesantu arhitektūru, Rīgas ielas ēkas bijušas liecinieces dažādiem Cēsu vēsturē būtiskiem notikumiem. Arī šobrīd Rīgas ielas apkārtne ir būtiska cēsnieku sabiedriskās dzīves veidošanā, kļūstot par mājvietu virknei kultūras pasākumu un radošu iniciatīvu. Rīgas iela Cēsīs ir vietējās inteliģences, radošo personību un pilsētas viesu iecienīta dzīves, pastaigu un atpūtas vieta. Tā vienmēr ir bijusi slavena ar grāmatniecības tradīcījām, rosīgu kultūras un politisko dzīvi - Rīgas iela bijusi mājvieta gan kultūras biedrībām un izdevniecībām, gan vēsturiskajam pilsētas rātsnamam.

Lai iedzīvotāji un pilsētas viesi atraktīvā formātā labāk varētu izzināt Cēsu vecpilsētas vēsturi, septembra otrajā sestdienā ar Rīgas ielas iedzīvotāju un uzņēmēju atbalstu ir sagatavota plaša pasākumu programma Rīgas ielā Cēsīs, kurā visi interesenti ir aicināti piedalīties bez maksas.

Kultūras mantojuma dienu ietvaros tiks piedāvātas ekskursijas pieredzējušu gidu pavadībā, darbnīcas bērniem un pieaugušajiem Grāmatu otrā dzīve, Mēra ķēdes izgatavošana, Tērpu mākslīgā elpināšana, Kaligrāfijas skola, krāsojamās grāmatas bērniem "Cēsu vecpilsētas namu stāsti" atvēršanas svētki, ērģeļmūzikas koncerts, dokumentālais kino u.c. pasākumi.

Dalībnieki varēs iepazīties ar Cēsu vecpilsētas māju stāstiem, piedaloties kopīgā izzinošā spēlē. Visas dienas garumā spēkā būs īpašie Rīgas ielas kafejnīcu piedāvājumi.

Rīgas ielas svētku norisi Cēsīs atbalsta Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija un Valsts Kultūrkapitāla fonds, Vidzemes plānošanas reģions.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu