«Saskaņas centru» pametis Zilupes mērs Agafonovs - varētu iestāties «Vienotībā» (30)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No «Saskaņas centra» izstājies viens no partijas aktīvākajiem biedriem - Zilupes novada ilggadējais mērs Oļegs Agafonovs. Viņš bija arī «Saskaņas centra» valdes loceklis. Pagaidām Agafonovs neatklāj, kam pievienosies, taču no viņa teiktā noprotams, ka, visticamāk, papildinās «Vienotības» rindas, šovakar vēsta LTV raidījums «Panorāma».

Par Zilupes novada mēru Oļegs Agafonovs tika ievēlēts jau 2005.gadā no toreizējās Tautas Saskaņas partijas. Pēc tam pārvēlēts no radniecīgā «Saskaņas centra», taču nu izstājies no partijas.

«Es kā ievēlēta persona, kas ir valsts patriots un savu vēlētāju labā strādājošs cilvēks, par to, ka jāattīsta novads, lai cilvēki labāk dzīvotu… Daudz vairāk var sasniegt priekš novada atrodoties nevis opozīcijā, bet labāk būt valdošā partijā,» saka Zilupes novada mērs.

Agafonovs pārliecināts - kā valdošās partijas politiķis viņš varēšot vairāk izdarīt novada labā, jo mazie novadi ir pilnībā atkarīgi no valsts finansējuma un līdz ar to no valdošo partiju atbalsta.

Taujāts, vai tas nozīmē, ka Zilupes mērs stāsies «Vienotībā», Agafonovs izteicās, ka viņa viedokļi sakrītot ar valdošo politiķu domām un viņš pilnībā atbalstot «Vienotības» vadītāju darbu: «Tas varētu būt viens no reālākajiem variantiem.»

«Vienotības» ģenerālsekretārs Artis Kampars gan šovakar sociālajā tīklā «Twitter» paziņojis, ka

«Vienotība» neizskata iespēju uzņemt savās rindās Zilupes mēru.

«Vienotības» biedrs, Ķekavas novada domes deputāts Juris Jerums spriež, ka apgalvojums par Agafonova stāšanos «Vienotībā» varētu būt «meistarīgi nostrādāts melnais PR», jo vēlāk neviens neatcerēsies - uzņēma Agofonovu «Vienotībā» vai neuzņēma.

Raidījuma «Panorāma» rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Agafonovam aiziešana no «Saskaņas centra» varētu būt saistīta ar kādas novada skolas saglabāšanu.

Turklāt «Vienotības» pārraudzītā Satiksmes ministrija piešķīrusi Zilupei 300 000 eiro tranzītceļa sakārtošanai. Agafanovs gan norāda, ka tas neesot saistīts ar politiku - apkārtējie novadi naudu šim mērķim jau bija saņēmuši un bija pienākusi kārta Zilupei.

Pērnā gada pašvaldību vēlēšanās «Saskaņas centrs» un Oļegs Agafonovs Zilupē guva pārliecinošu uzvaru.

Savulaik par Agafonovu interesi izrādīja arī tiesībsargi - 2007.gadā skaļajā Terehovas kontrabandas lietā viņu apsūdzēja par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļa izspiešanā personu grupā. Vēlāk pret drošības naudu atbrīvots un lūdzis piedošanu iedzīvotājiem. Lietai nonākot prokuratūrā, daļa, kurā tika apsūdzēts Zilupes mērs, tā tika izbeigta.

Arī 11.Saeimas vēlēšanās Zilupe nobalsoja par «Saskaņas centra» kandidātiem. Tagad, pēc Agafonova izstāšanās no «Saskaņas centra», šai partijai pilsētu mēra krēsli palikuši Viļānos, Rēzeknē un Rīgā.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu