Burtnieku novadā apkrāpta sirmgalve

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, Burtnieku novadā, Zilākalnā par krāpnieku upuri kļuvusi kāda 79 gadus veca kundze. Sieviete zaudējusi vairāk nekā 150 eiro lielu naudas summu.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse, cietusī policiju informēja, ka pēc plkst.16.00 pie viņas dzīvokļa durvīm klauvēja divas rumāņu tautības sievietes, kuras uzsāka sarunu, it kā piedāvājot iegādāties drēbes. Sarunas laikā, iegūstot cietušās uzticēšanos, abas sievietes iekļuva dzīvoklī.

Pēc nelūgto viešņu apmeklējuma sirmgalve konstatēja, ka no viņas maka ir pazudusi nauda – 152 eiro.

Pēc cietušās liecībām, šobrīd policijas rīcībā ir informācija par vienas no sieviešu pazīmēm – viņa ir aptuveni 20 gadus veca, 1,60 m gara, blondiem (krāsotiem) matiem un viņai mugurā bija oranžas krāsas virsjaka.

Policija jau iepriekš vairākkārt ir uzrunājusi iedzīvotājus un brīdinājusi par šādu krāpnieku esamību, kas ar dažādu stāstu un piedāvājumu palīdzību cenšas iegūt naudu no saviem upuriem. Par upuriem parasti tiek izvēlēti vecāka gada gājuma cilvēki, tādēļ joprojām aicinām ikvienu pabrīdināt savus vecākus, vecvecākus un izskaidrot, ka sarunās ar šādām personām nevajag iesaistīties. Tāpat policija atgādina, ka nekādā gadījumā nevajag savā mājoklī ielaist svešas personas.

Ja šādus cilvēkus sastopat, lūdzam nekavējoties informēt par to policiju pa tālruni 110, kā arī iegaumēt šo cilvēku pazīmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu