Orientēšanās sacensības Gulbenes kauss šogad piedāvāja ātras distances

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gulbenes kauss arī šogad piedāvāja ātras distances - vidējo distanci priežu silos ap Kaļņa ezeru un sprintu Rankā. Sieviešu elitē abas dienas ātrākā bija Līga Valdmane (ZVOC-VBSS), bet vīriešu konkurencē vidējā distancē ātrākais bija Anatolijs Tarasovs (Ozons).

Kā pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informēja Latvijas Orientēšanās federācijas presed dienesta pārstāvis Jānis Tamužs, sprintā uzvarēja Kristaps Bērziņš (Taka TOK).

Latvijas Kausa sezona tuvojas noslēgumam. No 16 posmiem aizvadīti ir jau 13, no kuriem pēdējais - Gulbenes kauss - pagājušajā nedēļas nogalē notika Gulbenes apkārtnē. Vidējā distancē startēja 304 sportisti, bet sprintā īsāko ceļu meklēja 194 orientieristi.

Sestdien notikušajā vidējā distancē vīriešu elitē sacentās trīs ļoti spēcīgi orientieristi, no kuriem ātrākais 7,3km distancē izrādījās Anatolijs Tarasovs, kurš distanci veica pa 33:42, par 11 sekundēm apsteidzot Artūru Pauliņu (Azimuts OK - SmBJSS). Trešajā vietā ierindojās Andris Jubelis (Mežmalas MTB), kurš no uzvarētāja atpalika 1:31. No līderu trio nemaz tik daudz neatpalika TOK Taka pārstāvošais Kristaps Bērziņš, kuram šis labi skrienamais apvidus bija parocīgs - 4.vieta, 1:51 aiz līdera.

Kristaps Bērziņš savu triumfa mirkli varēja baudīt nākamajā dienā, kad Rankas sprintā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, 3,4km garo distanci veicot pa 18:43 un esot 3:14 ātrāks nekā tuvākais sekotājs - Emīls Galvāns (Gulbenes n BJSS/Pūznis OK). Trešajā vietā, 3:51 aiz uzvarēja, finišēja Jānis Umurs (Alūksne-Ape OK).

Sieviešu elitē Līga Valdmane bija nepārspējama abās sacensību dienās. Vidējā distancē Valmieras orientieriste 5,1km distanci noskrēja pa 34:31, kas bija par 2:23 ātrāk nekā Līgai Celiņai (CPSS/Meridiāns/Pāgauja) un par 4:14 pārspējot Mežmalas MTB/Madona orientieristi Elīnu Svilpi.

Sprintā L.Valdmanes tuvākā sekotāja 2,6km distancē bija Elīna Svilpe, atpaliekot 1:37 no līderes, kura šo distanci veica pa 15:35. Mārīte Turka (Taka TOK) kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena, līderei zaudējot 4:19.

Situācija Latvijas kausā

Līga Valdmane un Anatolijs Tarasovs ar izcīnītajām uzvarām ir izvirzījušies Latvijas kausa (LK) kopvērtējuma līderpozīcijās. Taču LK atlikuši vēl trīs posmi - Cēsu Rudens 20.septembrī, Latvijas čempionāts orientēšanās maratonā 27.septembrī un Siguldas Rudens 4.oktobrī.

Teorētiskas iespējas izcīnīt uzvaru LK kopvērtējumā vīriešu konkurencē ir vēl sešiem sportistiem, bet sagaidāms, ka realitātē cīņa notiks starp Anatoliju Tarasovu un pēdējo divu gadu uzvarētāju Kristapu Ozoliņu.

Sieviešu konkurencē Līga Valdmane, Irita Puķīte un Līga Ārniece vēl saglabā teorētiskas un visnotaļ reālas iespējas pacīnīties par uzvaru LK kopvērtējumā, bet šķiet, ka izšķirošais faktors būs tas, kurai no sportistēm būs lielākā motivācija apmeklēt atlikušos LK posmus.

Latvijas Sprinta kausā (LSpK) atlicis vēl tikai viens posms - Cēsu sprints 21.septembrī.

Vīriešu konkurencē līderis ir iepriekšējo divu gadu uzvarētājs Artūrs Pauliņš, bet iespējas viņu apsteigt ir vēl Anatolijam Tarasovam, Andrim Jubelim un Kristapam Bērziņam.

Lai uzvarētu kopvērtējumā: Anatolijam Tarasovam būtu jāfinišē vismaz otrajam un jāpārspēj Artūrs Pauliņš. Kristapam Bērziņam ir jāuzvar un jācer, ka A. Pauliņš nefinišēs augstāk par

3.vietu. Ir zināms, ka Andris Jubelis nestartēs.

Sieviešu konkurencē Līga Valdmane jau ir nodrošinājusi uzvaru kopvērtējumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu