Rekonstruēts Šķilbēnu pagasta Čilipīnes kapsētas galvenais celiņš

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā vasarā rekonstruēts Šķilbēnu pagasta Čilipīnes kapsētas galvenais celiņš, pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informēja Viļakas novada pašvaldības pārstāve Vineta Zeltkalne.

Šovasar Šķilbēnu pagasta Čilipīnes kapsētā centīgi strādāja Pēteris Ločmelis, Jānis Mežals, Andris Mežals, Kristaps Ločmelis, Nauris Konovalovs, Dāvis Serds, Reinis Mežals.Viņi piedalījās Nīderlandes KNHM fonda atbalstītā projekta "Šķilbēnu pagasta Čilipīnes kapsētas galvenā celiņa rekonstrukcija" realizācijā.

Čilipīnes ciema kapi ir viena no lielākajām kapsētām Šķilbēnu pagastā. Kapsētas platība ir ap ~ 1,3 ha un šeit ir ap ~ 300 apbedījumu vietām. Te savus aizgājējus apglabā piederīgie arī no Balvu un Baltinavas novadiem, daudziem piederīgie šobrīd dzīvo tuvākos un tālākos Latvijas novados.

Projekta mērķis bija veikt Čilipīnes kapsētas galvenā celiņa rekonstrukciju. Projekta rezultātā izbūvēts jauns galvenais celiņš, nodrošināta droša pārvietošanās un cienīga aizgājēja izvadīšanā. Jaunais pakāpju celiņš ir ērtāks un piemērotāks uzkāpšanai līdz kapsētas kapličai. Projektu ar Eur 400,00 atbalstīja KNHM fonds, tik pat lielu summu līdzfinansēja Viļakas novada dome un papildus darbiem finansējumu ziedoja iedzīvotāji, kuriem piederīgie ir apglabāti šajā kapsētā.

"Šīs vasaras karstums traucēja, jo darbi notika lēnāk nekā plānots. Vienu mēnesi ļoti centīgi strādāja pie būvniecības darbiem. Karstuma dēļ bija jāstrādā vēlu vakaros un agri rītos, jo dienas laikā nebija iespējams strādāt tik fiziski smagu darbu. Bet projekta termiņš bija pietiekošs, lai paveiktu ieplānotos darbus vasaras laikā," par projekta gaitu stāsta kapu vecākā Emerita Ločmele.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu