Sakopta Latvijas brīvības cīņu vietas Jeru pagasta teritorijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Projekta ietvaros sakopta Latvijas brīvības cīņu vietas Jeru pagasta teritorijā, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Rūjienas novada pašvaldībā.

Pavasarī Rūjienas novada pašvaldība sadarbībā ar Nīderlandes KNHM izsludināja projektu konkursu "Iedzīvotāji veido savu vidi 2014". Interesentu grupa "Endzele" iesniedza projektu "Latvijas Brīvības cīņu vietas Jeru pagastā".

Projekta ietvaros tika sakoptas un iezīmētas 1918. - 1919.gada Latvijas brīvības cīņu vietas Jeru pagasta teritorijā.

Izvēlētajā vietā pavasara vētras laikā bija izveidojusies vējgāze. Meža sakopšanas darbu laikā tika izmainīta apkārtnes ainava. Tā izjauca sākotnējās ieceres, bet tika rasts risinājums - pārplānojot nojumes atrašanās vietu un lielumu.

Rezultātā ir izveidota nojume ar sēdvietām un galdiņu semināru, āra nodarbību vai vienkārši ekskursantu atpūtas vietai, iezīmēta senkapu teritorija, uzbūvēta tualete un izliktas norādes zīmes par objekta atrašanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu