Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā notiks novada nūjošanas svētki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 27.septembrī, Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā notiks jau par tradīciju kļuvušie Siguldas novada nūjošanas svētki "Zelta Rudens Siguldā", kura dalībniekiem tiks piedāvāti veselību veicinoši un izglītojoši pasākumi, pilsētas informācijas portālu Sigulda24.lv informēja organizatori.

Svētku programmā iekļautas dažādas aktivitātes, tādēļ tajos organizatori gaida gan pieredzējušus nūjotājus, gan iesācējus, gan arī tos, kas nūjošanu vēl nav iepazinuši. 

Garāku brīvdabas pastaigu cienītāji dosies 12 kilometru pārgājienā pa Gaujas nacionālā parka dabas takām, un tajā aicināti piedalīties ne vien pieredzējuši nūjotāji, bet ikviens, kam pa spēkam pieveikt Gaujas senlejas kāpumus. Sporta un aktīvās atpūtas centrā nūjošanas iesācējiem būs iespēja instruktora vadībā pilnveidot nūjošanas tehniku, kā arī iegūt informāciju par tehnikai pareizas nūjošanas nozīmi veselības uzturēšanā un uzlabošanā un par piemērota inventāra izvēli. Klātesošajiem būs iespēja izmēģināt inovatīvu treniņrīku – zviedru pretestības BungyPump, kas apvieno spēka treniņu ar nūjošanas labvēlīgo ietekmi uz veselību.

Svētku programma: * no plkst.11.00 pasākuma dalībnieku ierašanās un reģistrācija, iepazīšanās ar pasākuma norises vietu un informāciju par plānotajām aktivitātēm * plkst.12.00 nūjošanas svētku atklāšana, instruktāža, kolektīvā iesildīšanās instruktora vadībā * no plkst.12.30 līdz plkst.15.00 nūjošanas aktivitātes: 1) pārgājiens pa Gaujas senlejas takām, 2) nūjošanas apmācība instruktora vadībā (tiks izmantota Laureču nūju noma) 3) stafetes un nūjošanas tehnikas paraugdemonstrējumi aktīvās atpūtas centra trasē 4) iepazīstināšana ar pretestības nūjām BungyPump * no plkst.15.00 līdz plkst.16.00 pasākuma dalībnieku apbalvošana, atspirdzinājumi, sarunas

Pasākumu organizē Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvalde sadarbībā ar nūjošanas instruktori Faniju Šitcu un SIA "Walking Fox".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu