Valkas pašvaldība lūdz pārskatīt un palielināt plānoto finansējumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valkas novada dome ir nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un Latvijas pašvaldību savienībai ar lūgumu pārskatīt un palielināt reģionālās nozīmes centriem plānoto pieejamo finansējumu degradētās teritorijas pielāgošanai investīciju piesaistei un uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Kā pilsētas informācijas portālu Valka24.lv informēja domes Priekšsēdētāja sekretariāta sekretāre Gundega Veinberga, paredzētais maksimāli pieejamais finansējuma apjoms Valkai kā reģionālas nozīmes centram ir plānots 519 601 eiro. Tomēr, lai ieviestu indikatīvi atbalstāmās darbības tikai vienā industriālā teritorijā ir nepieciešami 4 miljoni eiro.

Kā rāda iepriekšējā pieredze, par pusmiljonu eiro var rekonstruēt ne vairāk kā 600 metri ielas posma.

Valkas novadā kā reģionālas nozīmes centrā plānotais finansējums iepriekšējā darbības programmas projekta redakcijā bija ap 2 miljoni eiro, kas arī ir nepietiekams vienas degradētās teritorijas pielāgošanai investīciju piesaistei un uzņēmējdarbības uzsākšanai.

"Cenšoties izdabāt visiem, tā teikt, katram pa druskai, lai nekliedz – Eiropas nauda tiks iztērēta neefektīvi. Sešos gados – pusmiljons – tas faktiski ir nekas. Valkai ir visas iespējas kļūt par nozīmīgu ražošanas centru, bet bez ES fondu nopietna atbalsta, to izdarīt būs grūti. Ļoti ceru, ka pēc vēlēšanām nebūs par vēlu un līdzekļu sadalījums vēlreiz tiks pārskatīts," savu viedokli pauž Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu