Atjaunots un labiekārtots Vika pasaku parks Dikļos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovasar Lauku atbalsta dienesta atbalstītā Latvijas Pašvaldību savienības projekta ietvaros atjaunots un labiekārtots Vika pasaku parks Dikļos – izveidoti dekoratīvie apstādījumi un uzstādītas koka šūpoles.

Vika pasaku parka dekoratīvo apstādījumu izveidošanu un koka šūpoļu uzstādīšanu finansēja "Meža attīstības fonds". Projekts tika īstenots Latvijas Pašvaldību savienības projekta "Interesantais pašvaldībā daudzveidīgajā Latvijā un Eiropā" ietvaros. Projekta "Vika pasaku parka atjaunošana un labiekārtošana" mērķis ir piedāvāt Kocēnu novada iedzīvotājiem, īpaši ģimenēm ar bērniem, kā arī tūristiem labiekārtotu un atraktīvu vidi Vika pasaku parkā Dikļos.

Augustā Vika pasaku parkā jau piekto reizi norisināsies Kocēnu novada Bērnības svētki, kur katrs svētku gaviļnieks saņēma dāvanu no Kocēnu novada domes un, krustvecāku pavadīts, šūpojās jaunajās šūpolēs. Ozolkoka šūpoles ir piemērotas gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Vika pasaku parkā projekta ietvaros iestādītas divas parastās kļavas, divas Tunberga bārbeles un sešpadsmit klinšrozītes. Parks ir lieliska vieta, kur dabā aplūkot dažādas koku un krūmu sugas, uzzināt, kādas skulptūras ir iespējams darināt no koka, un sekot līdzi koku un krūmu augšanai un attīstībai.

Projekta kopējās izmaksas ir 400 Eur, ko finansēja Meža attīstības fonds.

Vika pasaku parks tika izveidots 2006.gadā, un ik gadu to apmeklē aptuveni 5000 viesu. Parkā ir apskatāmas tēlnieku brāļu Rūrānu izgatavotās rakstnieka Vika pasaku varoņu koka figūras. Šeit savu mājvietu raduši gan Ness un Nessija, gan Rūņu Dūķītis, gan citi tēli. Pēc pastaigu takas apmeklējuma parka viesiem ir iespēja sarīkot pikniku. Bērni var atpūsties un sēlēties rotaļu laukumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu