Daugavpilī par cigarešu kontrabandu aiztur divus nepilsoņus (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daugavpilī par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu piektdien aizturēti divi Latvijas nepilsoņi, TVNET informēja Valsts robežsardzē.

Pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, robežsargi aizturēja divus Latvijas nepilsoņus ar automašīnu «Audi 100». Automašīnas salonā robežsargi konstatēja sešas melnā polietilēna plēvē ietītas kārbas, kurās atradās 50 000 cigaretes «Fest» bez akcīzes markām un 20 000 cigaretes «NZ» ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Pret personām par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu uzsākts kriminālprocess. Abiem vīriešiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kopumā piektdien uz valsts ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēti 40 robežpārkāpēji.

Ieceļošana Latvijā liegta 9 ārzemniekiem - Pāternieku un Silenes robežkontroles punktos ieceļošana Latvijā liegta Baltkrievijas pilsonei, jo sievietei nebija derīga ceļošanas dokumenta, trim Gruzijas un diviem Krievijas pilsoņiem, kuriem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, un trim Baltkrievijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem - Terehovas un Lidostas «Rīga» robežkontroles punktos konstatēti divi Krievijas pilsoņi, kuri bija pārsnieguši noteikto uzturēšanās laiku Šengenas teritorijā. Par uzturēšanās nosacījumu pārkāpumiem personas administratīvi sodītas.

Lidostas «Rīga» robežkontroles punktā izceļošana no valsts liegta vienai Latvijas pilsonei, kuras pase nebija derīga ceļošanai ārpus Šengenas valstu teritorijas. Sieviete atgriezta Latvijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu