"Matthai Latvija" atklāj asfalta ražotni Rēzeknē (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, 22.septembrī, ceļu būves uzņēmums "Matthai Latvija" atklāja asfalta ražotni Rēzeknē, kuras izveidē investēti gandrīz divi miljoni eiro.

Ražotnes kompleksā ietilpst asfalta rūpnīca un laboratorijas asfalta kvalitātes noteikšanai.

Rūpnīca izgatavos uzņēmumam nepieciešamo izejvielu asfalta konstrukciju izbūves darbiem, kā arī piedāvās asfalta produkciju ārējiem klientiem, pilsētas informācijas portālam Rezekne24.lv pavēstīja SIA "Matthai Latvija" informācijas koordinatore Aija Upleja.

"Matthai Latvija" ir ceļu būves uzņēmums, kurš strādā Latvijā kopš 2010.gada un ir daļa no Vācijas būvniecības koncerna "Matthäi Bauunternehmen GmbH&Co.KG". Šī ir pirmā uzņēma izveidotā ražotne Latvijā, kurā ir investēti 1 900 000 eiro.

Šo ieguldījumu plānots atpelnīt piecu gadu laikā. Produkciju "Matthai" Latvija izmantos pašu realizējamos būvniecības projektos un piedāvās arī citiem būvniecības uzņēmumiem.

"Esam lepni, ka varam iepazīstināt ar savu asfalta ražotni, jo tas ir nozīmīgs solis uzņēmuma konkurētspējas uzlabošanā un tālākajā attīstībā. Reizē arī priecājamies, ka ražotne izveidota tieši Rēzeknē, kas ir otra lielākā zona, kurā Latvijas Valsts ceļi plāno rekonstruēt valsts galvenos un pašvaldību auto ceļus ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Turklāt, tuvējos novados notiek intensīva ielu rekonstrukcija, tāpēc mūsu ražotnes novietojums ir izdevīgs," skaidro Vācijas koncerna "Matthäi Bauunternehmen GmbH&Co.KG" ceļu būves uzņēmumu grupas pārstāvis un "Matthai Latvija" un "Matthai Latvija" tiešais vadītājs Jovits Gurčus.

Asfalta rūpnīca stundā var saražot ap 160 tonnām asfalta un tai blakus atrodas arī laboratorija, kurā tiek pārbaudīta saražotā asfalta kvalitāte, kā arī citi būvniecībā nepieciešamie birstošie materiāli, lai uz ceļa tiktu uzklāts atbilstošs produkts.

"Matthai Latvija" sniedz savu ieguldījumu reģiona attīstībā, maksājot nodokļus, nodarbinot vietējos iedzīvotājus gan ražotnē, gan laboratorijā, kā arī sakārtojot rūpnīcas un tai apkārt esošo teritoriju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu