Kārķos atklāj karšu paviljonu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpmāk iebraucot Kārķos, tūristiem un arī vietējiem iedzīvotājiem vairāk un precīzāk palīdzēs orientēties dabas un kultūrvēstures vērtībās jaunatklātais karšu paviljons pie Lustiņdruvas, pilsētas informācijas portālu Valka24.lv informēja Valkas novada pašvaldības Lauku tūrisma speciāliste Sandra Pilskalne.

Objekts tapis projekta "Ieraugi un iepazīsti kultūrvēstures pērles Ziemeļu stīgas ceļa malā Kārķu pagastā" ietvaros. Tas ir arī interesants vides objekts. Karšu paviljonu papildina uz jumta esošais vējrādītājs. Projekta skiču autore Sarmīte Spuldziniece. Projektu finansēja ELFLA fonds, līdzfinansējumu nodrošināja Valkas novada dome. Projekta konkursa rezultātā karšu paviljona būvniecību veica SIA "Valkas meliorācija". Objektu būvēja meistari Edmunds un Oskars Veinbergi.

Kartes izgatavoja SIA "Karšu izdevniecība Jāņa sēta". Visa informācija karšu paviljonā ir sagatavota trīs valodās – latviešu, angļu un igauņu.

Pasākuma atklāšana bija atbilstoši vietas Lustiņdruva nosaukumam – tātad lustīga. Vispirms Lustiņdruvas rūķi aplūkoja jauno namu, pēc tam Kārķu pagasta pārvaldes vadītājs Pēteris Pētersons un Valkas novada domes izpilddirektors Aivars Cekuls svinīgi atklāja jauno karšu namiņu. Pēc tam sekoja pārgājiens pa "Senču pēdām", kas izvērtās aktīvs, lustīgs un izzinošs. Pasākumā bija pieteikušās 5 komandas, kuras visas godam veica septiņus kilometru garo distanci. Divas no tām "Mājsaimnieces" un "Četri tankisti un suns" uz pasākumu bija saposušies īpaši. Pārgājiena laikā dalībniekiem bija kontrolpunktos jāatrod 7 burti un no tiem jāizveido vārds. Izrādījās, ka šis noslēpumainais vārds bija Alfrēds.

Pie ugunskura baudot gardas Silvas Miezes gatavotās pusdienas, kopīgi spēles veidā izzinājām Kārļa Ulmaņa līdzgaitnieka, sabiedrisko lietu ministra Alfrēda Bērziņa dzīves gaitas. Pārgājiena maršruts veda caur viņa dzimtajām mājām "Vecšēlupēm".

Visi pārgājiena dalībnieki atzina, ka vēlas, lai šādi aktīvi un izzinoši pārgājieni visām paaudzēm Kārķos tiktu turpināti un tā kļūtu kā tradīcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu