Bīstamības dēļ slēgs Saldus kultūras centra ēku (31)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: salduskc.lv

Saldus kultūras centra ēkas tālāka ekspluatācija kļuvusi bīstama, tādēļ no 1.oktobra tā tiks slēgta, aģentūru LETA informēja Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa.

«Vienkārši sakot, ēkas pagrabā krājas ūdens, bet novecojusī elektroinstalācija ir kritiskā stāvoklī, tādēļ no 1.oktobra kultūras centra ēka tiks slēgta,» atzina Rassa.

Pašvaldība sākusi darbu pie kultūras centra ēkas rekonstrukcijas projekta, piesaistot tam Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansējusmu, taču no pašvaldības neatkarīgu iemeslu dēļ projekta īstenošana kavējas - iepirkuma konkursā saņemtas sūdzības.

Skaidrs, ka noteiktajā termiņā - līdz 2015.gada 31.janvārim - projektu neizdosies realizēt. Pašlaik tiek gaidīta atbilde, vai šo termiņu ir iespējams pagarināt. Kopējās plānotās projekta izmaksas ir ap sešiem miljoniem eiro, no kuriem 430 000 eiro būtu Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansējums. Rekonstrukcijas laikā Saldus kultūras centra ēkai, kas atrodas Brīvības ielā 16, Saldū, plānots veikt energoefektivitātes uzlabošanas pasākumus, kā arī koncertzāles korpusa sakārtošanu un daudzfunkcionālas zāles un skatuves izbūvi. Paredzēts veikt arī pagraba sienu siltināšanu un hidroizolācijas ierīkošanu, kā arī inženiertīklu, ieskaitot novecojušo elektrotīklu, nomaiņu.

«Kultūras centra ēkas slēgšana Saldus novadam ir ļoti sāpīgs jautājums,» atzina Rassa. Lai gan Nīgrandes pagastā ir Kalnu kultūras nams, kur notiek teātra izrādes un koncerti, tomēr tas atrodas patālu no Saldus - gandrīz pie Lietuvas robežas. Tikmēr Saldū pasākumu rīkošanai pagaidām vajadzēs izlīdzēties ar citām telpām - novada domes zāli, multifunkcionālā jauniešu centra «Šķūnis», Saldus Mūzikas un mākslas skolas u.c. iestāžu telpām.

Saldus kultūras centra administrācijas vajadzībām tiks nodotas telpas, kas atrodas pašvaldības īpašumā esošajā ēkā Striķu ielā 2, Saldū. Arī «Saldus radio», kas atrodas kultūras centra telpās, turpmāk izmantos telpas Striķu ielā 2.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu