Valmierā atklāj Jaunsardzes 3.novada jauno ēku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, 1.oktobrī, Zemessardzes 22.Kājnieku bataljona štāba teritorijā Kaugurmuižā Valmierā atklāja Rekrūtēšanas un jaunsardzes centra (RJC) Jaunsardzes departamenta 3.novada nodaļas ēku.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Rekrutēšanas un jaunsardzes centra sabiedrisko attiecību speciāliste Vineta Žilinska, jaunajā ēkā strādās novada vadība un notiks jaunsargu nodarbības, kā arī būs atbilstošas telpas jaunsargu materiāli tehnisko līdzekļu glabāšanai.

Jaunā ēka ļaus kvalitatīvāk organizēt Jaunsargu paraugprogrammas īstenošanu Valmierā un apkārtējos novados, koordināciju starp novada vadību un jaunsargu instruktoriem, organizējot novada nodaļas sanāksmes, seminārus, kā arī sakārtot saimniecību, lai materiāli tehniskos līdzekļus varētu glabāt vienuviet.

RJC direktors Druvis Kleins norāda: "Beidzot ir atzīts, ka nepieciešama reģionālā rekrūtēšanas ēka, ne tikai Rīgā. Šī ir sakoptākā bāze Latvijā."

Pasākuma svinīgajā atklāšanā bija ieradies arī Aizsardzības ministra padomnieks Ilgvars Baumanis. Viņš stāsta: "Šī ir un būs tā vieta jaunsargiem, kur pilnveidot savas zināšanas un virzīties uz priekšu. Jaunsardzes kustība Latvijā ir ļoti svarīga ne tikai pašiem jaunsargiem vai viņu vadītājiem. Jaunsardze ir mūsu nākotne."

Tāpat svinīgajā ēkas atklāšanas ceremonijā piedalījās Nacionālo bruņoto spēku vadība, Valmieras pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Inesis Boķis, Zemessardzes komandieri, Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors Jānis Zemļickis, Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas direktore Agita Zariņa, Valmieras pilsētas jaunsargi un citi viesi. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu