Siguldā notiks kalnu maratons

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 25.oktobrī, Siguldā notiks ikgadējais skrējiens – "ASICS Siguldas kalnu maratons 2014", ko sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību rīko raid.lv, pilsētas informācijas portālu Sigulda24.lv informēja Siguldas novada pašvaldībā.

Pēc skrējēju atzinuma, Siguldas kalnu maratons ir Latvijā un Baltijā izaicinošākais maratonskrējiens, jo atšķirībā no citiem ir gan iespaidīgi garš, gan notiek pa takām un pats būtiskākais – iekļauj pamatīgu vertikālo kāpuma metru summu. Maratona 55 km distancē ir jāpārvar vairāk nekā 2000 m kāpuma un arī krituma. Par papildus grūtību faktoru jāuzskata arī rudenīgie laika apstākļi, kas oktobra beigās reti ir patīkami. Piemēram, pirms diviem gadiem maratons notika pa svaigi uzsnigušiem 20 cm sniega, bet pērn maratona dienā pāri Siguldai brāzās vētra ar pamatīgu lietusgāzi.

Vienlaikus ar 55 km kalnu maratonu notiks divi satelītskrējieni īsākās distancēs – 34 un 14 km, kas dod iespēju sajust kalnu maratona garšu tiem, kas vēl nav gatavi pilnajam izaicinājumam. Vertikālo kāpumu summa šajās satelītdistancēs tāpat ir iespaidīga – 1400 un 600 augstuma metri.

Skrējiens ar katru gadu kļūst arvien populārāks, un tā dalībnieku skaits pieaug. Pērn startēja aptuveni 650 skrējēji, šogad divas nedēļas pirms starta bija saņemti jau vairāk nekā 570 dalībnieku pieteikumi. Paredzams, ka pagājušā gada dalībnieku rekords tiks pārspēts. Starp dalībniekiem ir arī krietns pulks ārzemju skrējēju, jo Siguldas kalnu maratons kopš 2007.gada ir iekļauts pasaules populārākā kalnu maratona – 165 km skrējiena apkārt Monblānam (Ultra Trail du Mont Blanc) – kvalifikācijas skrējienu listē. Lai tiktu pie starta Monblāna maratonā, jāsavāc noteikts daudzums kvalifikācijas punktu.

Maratona starts tiks dots Svētku laukumā plkst.11.00 ar iespaidīgu starta skrējienu uz augšu Ziediņa kalnā. Pirmie maratona finišētāji tiek gaidīti aptuveni plkst.16.00. Skrējiena trase vedīs pa Gaujas senlejas takām un atsevišķos posmos arī pa ielām. Tā vīsies abpus upei starp Gaujas tiltu un kājnieku tiltu pie Velnalas klintīm. Senlejas parka takas netiks slēgtas uz skrējiena laiku. Gluži otrādi, organizatori aicina siguldiešus un pilsētas viesus, kas paši nepiedalās skrējienā, doties ārā un uzmundrināt skrējiena dalībniekus.

Satiksmes ierobežojumi: no plkst.11.00 līdz plkst.11.15 uz skrējiena brīdi paredzēts slēgt satiksmi Peldu ielas posmā starp Gaujas tiltu un Ziediņa kalnu. Citi satiksmes ierobežojumi nav plānoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu