Vecākais inspektors: maluzvejnieki Burtnieku ezerā atstāj zivju kapsētu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Burtnieku ezerā maluzvejnieki bieži vien aiz sevis atstāj zivju kapsētu, trešdien, 15.oktobrī, domes sēdē pauda Burtnieku novada pašvaldības policijas vecākais inspektors Jānis Bērziņš.

"Maluzvejnieki ezerā bieži vien aiz sevis atstāj zivju kapsētu. Dažkārt maluzvejnieki izliek tīklus, bet pēcāk viņiem pietrūkst drosmes atgriezties un tīklus izņemt, taču zivis, kas nonākušas tīklā visbiežāk aiziet bojā. Tās zivis, kas sapinušās tīklos, bet vēl ir dzīvas, mēs mēģinām atbrīvot un atlaist atpakaļ ezerā," viņš norādīja.

Kopš 2013.gada augusta, kad Bērziņš uzsāka darbu maluzvejniecības ierobežošanā Burtnieku ezerā, no ezera izņemto nelikumīgi ielikto zvejas tīklu kopējais garums sastāda vairāk nekā trīs kilometrus jeb 3 215 metrus.

Kā pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Burtnieku novada pašvaldības domes sēdē, kurā Bērziņš informēja domes deputātus par paveikto, neskatoties uz bargajiem sodiem, maluzvejnieki aizvien atgriežas Burtnieku ezerā, lai iegūtu kāroto lomu.

Vecākais inspektors norāda, ka maluzvejniecības dēļ Burtnieku ezerā daļa no zivīm aiziet bojā.

Bērziņš deputātiem pastāstīja arī par nesenāko gadījumu, kurā izdevies aizturēt maluzvejnieku. 

12.septembrī Bērziņš, sadarbībā ar Valsts policiju, aizturēja kādu vīrieti no Valkas, kurš nodarbojās ar maluzvejniecību Burtnieku ezerā. Aizturētajam lomā bija vairāki zandarti, līņi un asari, kopumā 16 kilogrami. Tāpat maluzvejniekam atsavināts arī 200 metru gars zvejas tīkls.

"Es izmantoju daudz un dažāda metodes, lai pieķertu maluzvejniekus. Tehniskais nodrošinājums ir labs, taču nepieciešams iegādāties vēl vienu videokameru, kas piefiksētu pārkāpējus," min Bērziņš.

Valmiera24.lv jau vēstīja , ka kārtības uzraudzība Burtnieka ezerā pastiprināsies. Kārtība un drošība Burtnieka ezerā vienmēr bijis nopietns un aktuāls jautājums un pērn augustā Burtnieku novada pašvaldības policijas darbinieki Andris Kājiņš un Janis Bērziņš, pašvaldības domes priekšsēdētājs Edvīns Straume un izpilddirektors Māris Ērglis tikās ar Valsts vides dienesta Valmieras reģionālās vides pārvaldes speciālistiem Aivaru Liepu un Uldi Lencbergu, lai stiprinātu sadarbību un rastu jaunus risinājumus ezera aizsargāšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu