Diasporas vēstnieks un Cēsu pašvaldība vienojas par sadarbību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai sekmētu Cēsu novada pašvaldības iesāktos darbus savas diasporas uzrunāšanā, nepieciešams atbalsts arī no valsts puses, tiekoties ar īpašo uzdevumu vēstnieku diasporas jautājumos Pēteri Elfertu, uzsvēra Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā, abas puses vienojās par sadarbību, turpinot šogad iesākto Vispasaules cēsnieku dienu tradīciju, kā arī attīstot Cēsis kā vienu no Latvijas kopējās diasporas centriem, ņemot vērā, ka jau šogad Cēsīs vecpilsētā durvis vēra Pasaules latviešu mākslas centrs un plānots, ka mājvietu Cēsīs atradīs arī muzejs un pētniecības centrs "Latvieši pasaulē".

"Pašvaldība ir nozīmīgs un visbiežāk arī pirmais atbalsta, kā arī informācijas kontaktpunkts, kas var nodrošināt mūsu tautiešiem ārzemēs informāciju par atgriešanos Latvijā. Tāpēc esam gandarīti par tām Latvijas pašvaldībām, kuras organizē pasākumus sadarbības stiprināšanai ar saviem novadniekiem ārzemēs, veido datu bāzes par darba iespējām novadā, veicina labvēlīgus apstākļus uzņēmējdarbībai vai nodrošina atbalstu reemigrējušajiem bērniem atgriežoties mācībās skolā, kā arī veic citas aktivitātes saiknes veidošanā ar tautiešiem. Ļoti ceram, ka šie labie piemēri iedrošinās arī citas Latvijas pašvaldības," uzsver Elferts.

Vienlaikus vēstnieks arī pauda interesi par iespēju Cēsu novadā noorganizēt vasaras nometnes diasporas bērniem. Pēc viņa teiktā, esot īpaši būtiski saiknes ar Latviju nodibināt pēc iespējas agrākā vecumā, pirms nav notikusi pilnīga iesakņošanās mītnes zemē.

Novada pašvaldība pārstāvji un vēstnieks apmeklēja arī Līvu pamatskolu, kur pedagogi iepazīstināja ar praksi, strādājot ar bērniem, kuru vecāki atgriezušies no ilgākas prombūtnes ārzemēs. Vēstnieku ieinteresēja arī tālmācības iespējas bērniem, kuri nedzīvo Latvijā kā arī normatīvo aktu šķēršļi tām.

Vizītes noslēgumā vēstnieks apmeklēja Vidzemes koncertzāli "Cēsis", kur arī nākamajā gadā plānoti Vispasaules Cēsnieku dienu un citi ar diasporu saistīti pasākumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu