Lietavu dēļ apgrūtināti ceļa būvdarbi pie Sabiles; ģeologi veic izpēti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietavu dēļ ir apgrūtināti būvdarbi autoceļā Līgas - Kandava - Veģi, kas tika uzsākti šovasar, lai novērstu zemes noslīdējumus autoceļa posmos starp Kandavu un Sabili.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" Komunikācijas daļā, būvdarbu gaitā tika pilnībā noņemts ceļa segums, tika padziļināts ierakums un atsegta vieta gabionu atbalstsienas izbūvei, kā arī nojaukta vecā atbalsta siena.

Bez atbalsta kalns, kas atrodas blakus ceļam, kļuva kustīgs un pēdējo dienu lietavas ir veicinājušas un paātrinājušas kalna noslīdēšanas procesu.

VAS "Latvijas Valsts ceļi" ir piesaistījuši ģeoloģijas speciālistu lai veiktu kalna izpēti un uzmērīšanu. No speciālistu puses jau ir iesniegts priekšlikums nogruvumu norakt un samazināt nogāzes slīpumu.

Lai arī konkrētais būvobjekts nav liels, tas ir īpaši sarežģīts veicamo darbu, kā arī lielā zemes apjoma dēļ. Ņemot vērā neparedzētos apstākļus, pastāv iespēja, ka būs nepieciešams veikt papildus darbus objektā, kas prasīs arī papildus finansējumu.

Jau izstrādājot šī objekta būvdarbu projektu tika piesaistīti ģeoloģijas speciālisti un veiktas papildus ekspertīzes. Būvdarbu projektu izstrādāja SIA "Polyroad", savukārt papildus ģeoloģisko izmeklēšanu, kā arī sagatavotā projekta ekspertīzi veica SIA "Projekts 3".

Pašreiz "Latvijas Valsts ceļi" risina sarunas ar zemes īpašnieku, lai nepieciešamības gadījumā varētu veikt koku izciršanu un zemes norakšanu.

2014.gada 29.jūlijā ar SIA "Saldus ceļinieks" tika noslēgts līgums par būvdarbu veikšanu autoceļa Līgas - Kandava - Veģi (P130) posmos no 13,95. līdz 14,25.kilometram un no 14,8. līdz 15,3.kilometram. Līguma cena: 757 865 eiro, ieskaitot PVN.

Darbi uzsākti šā gada 18.augustā un tos plānots beigt 2015.gada maijā. Paredzams, ka šogad darbi turpināsies arī novembrī.

Sākotnēji tika plānots, ka būvobjektā tiks veikta zemes masas nostiprināšana - gabiona atbalsta sienas būve, kā arī pakāpienu uzbēruma izveide un nostiprināšana ar ģeotekstila materiālu. Tāpat ir paredzēta autoceļa segas un zemes klātnes rekonstrukcija.

Autoceļa posms satiksmei slēgts, tiek izmantots apbraucamais ceļš maršrutā Sabile - Matkule - Pūces - Plosti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu