Valmierā pabalsts jaundzimušajiem paaugstināts līdz 200 eiro

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

8.oktobrī spēkā stājušies Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.210 "Par pašvaldības pabalstiem Valmieras pilsētā", kas paredz arī pabalsta bērna piedzimšanas gadījumā paaugstināšanu līdz 200 eiro, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Moča.

Pabalsts bērna piedzimšanas gadījumā ir vienreizējs, un tas tiek piešķirts par katru jaundzimušo, kura dzīvesvieta ir deklarēta Valmierā. Pabalstu pilnā apmērā ir tiesības saņemt vienam no jaundzimušā vecākiem, personai, kura adoptējusi bērnu, vai audžuvecākam, ja abu vecāku, aizbildņa vai audžuģimenes deklarētā dzīvesvieta pēdējos 12 mēnešus ir Valmieras pilsēta. Ja tikai vienam no vecākiem deklarētā dzīvesvieta vismaz gadu ir Valmiera, pabalstu piešķir 50% apmērā.

Savukārt, ja bērnam ir tikai viens vecāks, kurš vismaz 12 mēnešus dzīvesvietu deklarējis Valmierā, pabalsts tiek piešķirts pilnā apmērā.

Pieteikumu pabalsta saņemšanai iespējams uzrakstīt klātienē Valmieras pilsētas pašvaldībā Lāčplēša ielā 2, 104.kabinetā, vai iesniegt pieteikumu elektroniski ne ātrāk kā septiņas dienas pēc bērna dzimšanas, aizpildot Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapā "www.valmiera.lv" atrodamo iesniegumu pašvaldības pabalsta saņemšanai jaundzimušo aprūpei. Tas pēc tam kopā ar bērna dzimšanas apliecības kopiju jāpievieno e-iesniegumam portālā "www.latvija.lv".

Lēmumu par pabalsta piešķiršanu Valmieras Sociālais dienests pieņem piecu dienu laikā no iesnieguma saņemšanas, un 10 dienu laikā pabalsts tiek piešķirts. Pabalstam iespējams pieteikties ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc bērna piedzimšanas.

Pagājušajā gadā Valmierā pabalsti bērna piedzimšanas gadījumā piešķirti 209 ģimenēm, savukārt šogad līdz 14.oktobrim pabalsti piešķirti jau 142 jaundzimušo ģimenēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu