Aktualizēs Lubāna ezera apkārtnes kultūras un dabas bagātības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 25.oktobrī, Lubāna mitrāja informācijas centrā notiks aktualizēšanās pasākums - seminārs "Miglas taka akmenī kalta", pilsētas informācijas portāls Madona24.lv uzzināja centrā.

Madonas jauniešu biedrība "Pie Kraujas" ar septembri ir uzsākusi Latvijas Vides fonda līdzfinansēta projekta "Rimto ūdeņu duna" realizēšanu Lubāna mitrāja informācijas centrā. Projekta galvenais mērķis ir aktualizēt Lubāna ezera apkārtnes kultūras un dabas bagātības.

Projekta aktualizēšanas pasākums norisināsies 25.oktobrī plkst.14.00 Lubāna mitrāja informācijas centrā. Ar prezentācijām piedalīsies arheologi Ilze Biruta Loze, Juris Urtāns, Ilga Zagorska un vides speciālists Dainis Tučs. Reta un brīnišķīga iespēja, kā teicis Imants Ziedonis, pārfrāzējot, runāt caur mūsu - latvieša - saknēm, ne vēju locītajām galotnēm. Uzzināsim par Latvijas lielākā ezera - Lubāna - apkārtnes kultūras mantojuma bagātībām un unikālajām dabas vērtībām. Nozares speciālisti stāstīs par akmens laikmeta apmetnēm un Dzintara ceļu gar Lubāna ezeru, kā arī par dabas liegumā "Lubāna mitrājs" esošo floras un faunas daudzveidību.

Norises vieta: Lubāna mitrāja informācijas centrs, Aiviekstes hidromezgls, Ošupes pagasts, Madonas novads.

Piezīme: ieeja brīva. Ir noorganizēts transports (deviņvietīgs mikroautobuss) maršrutā Madona-LMIC-Madona. Ja ir vēlme doties, bet īsti nav ar ko - šī ir īstā iespēja. Maksa no cilvēka ir 3,- eiro, pieteikšanās - 29234956. Pasākuma organizatori sola aizvest uz pasākumu un nogādāt droši atpakaļ mājās!

Sīkāka informācija: "www.facebook.com/lubanamitrajs", "www.draugiem.lv/lmic", T. 29234956

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu