Mazsalacā sakārtoti Kungu celiņi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējo pāris mēnešu laikā burvīgas pārvērtības piedzīvojuši katram mazsalacietim tik mīļie Kungu celiņi. Ar Valmieras novada fonda un tā Ziedotāju kluba finansiālu atbalstu īstenots projekts "Kungu celiņiem skaistiem un drošiem būt!", ko vietējie entuziasti iesniedza fonda programmas "Sev, tev, novadam" ietvaros.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja projekta koordinatore Zinta Liepiņa, Kungu celiņi, kas ierīkoti jau barona laikos, gadu desmitos bijusi viena no mazsalaciešu iemīļotākajām pastaigu vietām. Diemžēl laiks nestāv uz vietas, arī laikapstākļu ietekme stāvajā nogāzē gar Salacas krastiem būtiski jūtama - lietus un kūstošais sniegs vietām celiņus bija pamatīgi izskalojis. Projekta ietvaros tā autori vēlējās veikt tik nepieciešamo seguma atjaunošanu un takas nostiprināšanu.

Visu vasaru un septembrī apmēram kilometru garajā Kungu celiņu posmā darbojās gan pašvaldības darbinieki, gan citi brīvprātīgie – tika vesta un līdzināta grants, kas tika iegādāta par Valmieras novada fonda atvēlētajiem līdzekļiem, ar apaļkoka stabiņiem nostiprinātas vairāk izskalotās vietas un izdevās arī īstenot ieceri par divu gājēju tiltiņu atjaunošanu posmā pie Lazdu ielas. Mazsalacas novada pašvaldība piešķīra projekta īstenošanai nepieciešamo līdzfinansējumu.

"Darbs bija smags, arī laika apstākļi ne vienmēr lutināja. Tāpēc tiešām liels gandarījums par paveikto – tagad Kungu celiņi ir daudz ērtāki un drošāki pastaigām vienatnē, ar bērniem vai ar suņiem. Un kas zina, varbūt kāds sev no jauna atklās šo tik gleznaino Mazsalacas daļu, lai biežāk dotos veselīgās pastaigās?" norādīja Liepiņa.

Vislabāk paveikto varēs novērtēt tikai pēc ziemas un pavasara atkušņa – jācer, ka stiprinājumi turēsies. Taču jau tagad pašvaldība no savas puses apsolījusi regulāri sekot līdzi celiņu stāvoklim, veikt nepieciešamākos uzturēšanas darbus. Projekta īstenotāji aicina arī pārējos mazsalaciešus un pilsētas viesus – izbaudīt sakoptos Kungu celiņus, taču būt arī saudzīgiem, padomāt par savu uzvedību, nemēslot, lai visi kopīgi varētu priecāties par šo skaisto vietu! 

Valmiera24.lv jau vēstīja, ka Mazsalacas novada Skaņā kalna apkaimē top jauna pastaigu un atpūtas taka ģimenēm un citiem dabas mīļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu