Cēsu Centrālās bibliotēkas rekonstrukcija rit pēc plāna

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cēsu Centrālajā bibliotēkā patlaban strādā vairāk nekā 40 strādnieki, un tās rekonstrukcijas darbi rit pēc plāna.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītājs Kārlis Pots, plānots, ka ēka tiks nodota līdz gada beigām.

Pēdējās nedēļās nedaudz traucējuši laikapstākļi - stiprajam lietum neļaujot pabeigt fasādes darbus - taču iekšdarbi turpinās pilnā sparā. Starpsienas atjaunotajā bibliotēkā būs no stikla - tās tiek ražotas Latvijā, un strādnieki patlaban gaida to piegādi.

Pots norāda, ka šobrīd jau pilnībā nomainīta jumta konstrukcija, bet jau gada sākumā padziļināti arī pamati un aprīkoti ar hidroizolāciju. Bibliotēkā būs arī divi lifti - viens apmeklētājiem un viens grāmatām. Tāpat īpaši tiek aprīkots arhīvs - lai grāmatām būtu nodrošināts pareizs temperatūras un ventilācijas režīms.

Iedzīvotāju jautājumus izpelnījušies tā saucamie gaismas skursteņi uz bibliotēkas jumta. Pašvaldības pārstāvis skaidro, ka tumšajā laikā tie būs izgaismoti, bet dienā kalpos kā gaismas avots iekštelpās.

Projekta mērķis ir izveidot daudzfunkcionālu reģiona un novada bibliotēku, dažādojot un paplašinot pakalpojumu klāstu, veicinot to pieejamību visiem iedzīvotājiem un palielinot pilsētas pievilcību, tādejādi sekmējot reģiona konkurētspēju un pievilcību darba un dzīves apstākļiem.

Projekts "Cēsu Centrālās bibliotēkas ēkas renovācija un pieejamības nodrošināšana" ir uzsākts 2013. gadā un tiek īstenots ES līdzfinansētās aktivitātes "Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai" ietvaros.

Kopējās projekta izmaksas ir 2 918 405 eiro. No tiem Cēsu novada pašvaldības finansējums ir 437 058 eiro apmērā, ERAF finansējums - 2 417 360 eiro, valsts budžeta dotācija 63 987 eiro apmērā. Projekta noslēgums paredzēts 2014.gada decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu