Jelgavniekam par dēla piekaušanu piespriež piespiedu darbus (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jelgavas tiesa šodien nolasīja spriedumu jelgavniekam Ingum Vanagam, kurš bija apsūdzēts krimināllietā par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, tā nodarot bērnam fiziskas un psihiskas ciešanas.

Saskaņā ar prokurora nolasīto apsūdzību vīrietis pagājušā gada 29.jūnijā ap plkst.22.30, būdams alkohola reibumā, bija cietsirdīgi izturējies pret savu dēlu. Agrāk līdzīgi bija izturējies arī pret savu sievu, kura no viņa tagad šķīrusies. Savukārt dēlam viņš bija nodarījis psihiskas un fiziskas ciešanas, eksperti bērnam arī konstatējuši miesas bojājumus - sasitumus un nobrāzumus.

Gan pirmstiesas izmeklēšanā, gan tiesā savu vainu vīrietis pilnībā atzina un nožēloja notikušo. Tiesā līdztekus nožēlai viņš pauda, ka ļoti pārdzīvo notikušo un centies laboties. Viņš arī ārstējies no alkohola problēmām, un tam apliecinājumu iesniedza tiesai.

Vīrietis informēja tiesu, ka

ar bāriņtiesas lēmumu viņam kā tēvam patlaban arī pārtrauktas aizgādnieka tiesības.

Ņemot vērā pilnīgu atzīšanos, apsūdzētais tiesu lūdza neveikt pierādījumu pārbaudi, ko, piekrītot iesaistītajām pusēm, tiesa apmierināja, tāpēc lietu pabeidza skatīt jau šodien.

Savā pēdējā vārdā vīrietis pauda, ka saprotot, ka ģimene no viņa novērsusies un nevēlas ar viņu komunicēt, viņš pauda apņēmību neuzbāzties ģimenei, neko nedz pieprasīt, nedz uzspiest attiecībā uz bērnu.

Prokurors, ņemot vērā to, ka vīrietis agrāk nav bijis sodīts, kā arī gan vainu mīkstinošus apstākļus saistībā ar vainīgā atzīšanos un nožēlu, gan vainu pastiprinošus apstākļus saistībā ar nozieguma izdarīšanu alkohola reibumā, aicināja tiesu kā sodu piemērot piespiedu darbus uz 200 stundām. Apsūdzētā advokāts prasīto sodu atzina par samērīgu, taču lūdza tiesu ņemt vērā, ka vīrietim agrāk bijusi mugurkaula trauma un savā pašreizējā darbā viņš strādā samazinātu slodzi.

Tiesa nosprieda atzīt vīrieti par vainīgu un kā sodu viņam noteica piespiedu darbus uz 180 stundām, tāpat no viņa piedzenami 44,11 eiro tiesvedības izdevumos. Tiesa šodien pasludināja pilnu spriedumu, un to iespējams pārsūdzēt desmit dienu laikā. Vīrietim piemēroto drošības līdzekli - atzīmēšanos policijā - tiesa atcēla.

Kā ziņots, maijā šo lietu tiesai nodeva Jelgavas prokuratūra, aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, kurš ir mazgadīgā bērna tēvs, būdams alkohola ietekmē, negatīvu emociju vadīts, bez iegansta sāka bērnu žņaugt, kamēr mazgadīgais vairs nevarēja parunāt. Tad apsūdzētais vīrietis pagrūda mazgadīgo, kurš uzkrita virsū grilam ar karstiem pelniem, kas apgāžoties izbira un uzkrita mazgadīgajam uz ķermeņa. Pēc tam apsūdzētais lauzis bērna pirkstus, nodarot viņam fiziskas sāpes.

Apsūdzētā vīrieša noziedzīgo darbību rezultātā mazgadīgajam nodarītas psihiskas un fiziskas ciešanas, kā arī emocionāla trauma - bailes no tēva, iepriekš informēja prokuratūras pārstāve.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 174.panta otrās daļas par cietsirdību un vardarbību pret mazgadīgo. Par šādām darbībām soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu