Jēkabpilī pašvaldība nodrošina atstarojošas vestes jaunāko klašu skolēniem (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iestājoties tumšajam laikam, Jēkabpils pilsētas pašvaldība sarūpējusi atstarojoša materiāla vestes Jēkabpils pamatskolas, Jēkabpils 2.vidusskolas un Jēkabpils 3.vidusskolas pirmo līdz sesto klašu skolēniem.

Kā informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Laura Afanasjeva, ar pašvaldības atbalstu

atstarojošās vestes saņems 1000 izglītojamie, kas uz mācību iestādi dodas kājām vai ar sabiedrisko transportu.

Atstarojošo vestu iegāde pašvaldībai izmaksājusi 4780 eiro. Tās ir koši dzeltenā krāsā ar atstarojošiem elementiem un uzdrukātu pilsētas logo. Vestes ir paredzētas bērniem, kuru augums ir no 140 līdz 164 centimetriem.

Nesen tika apstiprināti grozījumi Ceļu satiksmes noteikumos, kas paredz, ka diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām, kā arī apdzīvotās vietās, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas pārvietojas pa brauktuvi vai nomali, jābūt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu