Globāla ASV tūrisma kompānija izvēlas Līgatni

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vasaras sākumā Līgatnes pašvaldības vadība uzsāka pārrunas ar globālu ASV tūrisma aģentūru "Overseas Adventure Travel", kas meklēja vietu Baltijas valstīs, kur amerikāņu tūristiem izrādīt Baltiju ārpus urbanizētās pilsētas.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Līgatnes novada pašvaldībā, starp apskatītajiem piedāvājumiem visās trīs Baltijas valstīs tūrisma eksperti izvēlējušies Līgatni, kas starptautiskajā tūrisma tirgū pozicionējas ar nosaukumu "Ligatne village". Sešpadsmit dienu programmā, kuras laikā tūristi no ASV apmeklē trīs Baltijas valstis un Sanktpēterburgu, viena diena paredzēta Līgatnes apmeklējumam.

Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins: "Šī vienošanās ir liels līgatniešu darba novērtējums, bet tai pašā laikā - milzīga atbildība. No nākamā gada aprīļa līdz novembrim Līgatnē viesosies 43 tūristu grupas no ASV. Katrai grupai jānodrošina pienācīga uzņemšana un apkalpošana. Kopumā tie ir vairāk par700 viesiem, kas apmeklējot Līgatni gūs priekšstatu par visu Baltiju."

Līgatne ceļotājus iepazīstinās ar Līgatnes papīrfabrikas ciemata vēsturisko centru, bērnudārzu, kas iekārtots 1914.gadā būvētajā jugendstila ēkā, amatu māju, kur ikdienā rosās dažādu prasmju Līgatnes amata meistari. Viesosies līgatniešu ģimenēs, kur kopā pagatavos vienkāršas latviskas pusdienas un apmeklēs Līgatnes vīna darītavu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu