Vāc parakstus Siguldas panorāmas rata saglabāšanai (32)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» 27.oktobrī sākta parakstu vākšana par Siguldas panorāmas rata saglabāšanu.

Kā iniciatīvas pieteicējs portālā norādīts Kaspars Ozoliņš. Viņš pieteikumā norādījis, ka rata saglabāšana nepieciešama, lai «Siguldas viesiem un siguldiešiem būtu šī unikālā būve, kas ir kā viens no Siguldas simboliem».

Ozoliņš uzskata, ka katram siguldietim un pilsētas viesim šī vieta varētu būt ar kaut ko īpaša un «šīs īpašās atmiņas nespēs aizvietot ar jaunām aktīvās atpūtas un brīvā laika pavadīšanas investīcijām», turklāt viņš uzskata, ka iecerēto projektu, kas paredzēts Siguldas panorāmas rata vietā, varētu būvēt kaut kur citur.

Ozoliņš vēlas, lai Siguldas novada pašvaldība pagarinātu līgumu ar SIA «Kūrnams» par Siguldas panorāmas rata apsaimniekošanu vai rīkotu konkursu, dodot iespēju citiem uzņēmējiem atjaunot Siguldas panorāmas ratu un turpināt tā darbību, kā arī lūgt Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai izvērtēt šī objekta atbilstību valsts aizsargājamo kultūras pieminekļa statusam.

Jau ziņots, ka oktobra beigās Siguldas panorāmas rats tiks nojaukts, tā vietā nodrošinot jaunas aktīvās atpūtas un brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu