Valmierā darbu sāk Resursu centrs romu bērniem un jauniešiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 31.oktobrī, Valmieras jaunatnes centrā "Vinda" atklāja Resursu centru romu bērniem un jauniešiem. Resursu centrs veidots kā vieta, kur tikties romu tautības cilvēkiem, organizēt dažādas nodarbības bērniem un jauniešiem, praktikumus vecākiem un citus pasākumus, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Resursu centra atklāšanas pasākumā.

"Šī ir īstā vieta, kur ikdienā atnākt kaut ko padarīt. Galvenais, lai bērni pēc iespējas labāk un vairāk iemācītos. Tas nav viegli nevienam, bet tas ir svarīgi un nepieciešami. Lai gan mūsu valsts nav no tām bagātākajām, iespējas šeit ir - vajag tikai izmantot," uzrunājot klātesošos norādīja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis.

Resursu centra darbībā aktīvi piedalīsies arī romu mediators Vija Korenovska. Viņa Valmierā strādā kopš jūlija vidus, lai veicinātu romu kopienu saikni ar pašvaldībām, valsts institūcijām, kā arī ar vietējo sabiedrību.

Resursu centrā paredzēts organizēt arī vairākus starpkultūru komunikācijas pasākumus romu, kā arī citu etnisko grupu kultūru elementu iepazīšanai. Romu tautības cilvēki, kuri ieguvuši izglītību un daudz sasnieguši, stāstīs jauniešiem par savu dzīves ceļu, ar dažādu vingrinājumu palīdzību motivējot, iedrošinot un pārliecinot jauniešu, ka sasniegumus dzīvē iespējams gūt arī romu cilvēkiem.

Īpaši praktikumi plānoti arī vecākiem, lai parādītu, kā iegūt izglītību, vienlaikus saglabājot romu kultūras vērtības. Tiks runāts par to, ko vecāki un bērni viens no otra sagaida un kā ģimenei veidot labu sadarbību ar vietējo sabiedrību. 

Centrs tapis pateicoties biedrības "Izglītības iniciatīvu centrs" atbalstam.

Šobrīd arvien vairāk savu darbību aktivizē romu nevalstiskās organizācijas (NVO). Resursu centrā tiks doti praktiski ieteikumi un padomi organizāciju darba aktivizēšanai demokrātijas vērtību apguvē. Šī būs arī vieta, kur netraucēti sniegt profesionālas konsultācijas skolotājiem, pašvaldības darbiniekiem, romu bērnu vecākiem, NVO pārstāvjiem un citām iesaistītajām pusēm. Tāpat romu mediators ar tautiešiem varēs pārrunāt dažādus jautājumus, kā kopā ar romu kopienas koordinatoru plānot, saskaņot un īstenot vērtīgus projektus. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu