Cēsīs atklāj telefonu uzlādes staciju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 31.oktobrī, pie Cēsu Valsts ģimnāzijas stadiona tika atklāta RTU Cēsu filiāles studentu veidotu mobilo ierīču uzlādes stacija, un, kā norāda tās autori, plānā ir atklāt vēl četras šādas stacijas citviet pilsētā, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītājs Kārlis Pots.

Ierīce, kas darbojas tikai no saules enerģijas, uzkrājot elektroenerģiju akumulatoros, vienlaikus spēj lādēt divas mobilās ierīces. Šādas pašas stacijas paredzēts uzstādīt arī Rožu laukumā, Stacijas laukumā pie Cēsu Centrālās bibliotēkas, Pils laukumā un Maija parkā.

Pēc studentu teiktā, nākamās stacijas varētu tikt atklātas tuvāko nedēļu laikā. Turklāt, kas interesanti, pateicoties akumulatoriem, mobilās ierīces iespējams uzlādēt arī diennakts tumšajā laikā.

Cēsu novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Laine Madelāne uzlādes stacijas atklāšanā studentiem, Anetei Darģei, Emīlam Vītolam, Armandam Sīlītim un Ērikam Ciesniekam, novēlēja savu ideju attīstīt par biznesu, izmantojot uzņēmējdarbības inkubatoru sniegtās iespējas.

RTU Cēsu filiāles studenti savu ideju realizēja par "OpenMind" konkursā iegūtajiem līdzekļiem, ko nodrošināja "Swedbank".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu