Līgatnes dabas taku jaunpienācēji tikuši pie vārdiņiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tradicionāli visiem Līgatnes dabas taku dzīvniekiem vienmēr ir bijis savs vārds. Bet trīs jaunpienācējiem kādu laiku tādi iztrūka. Pēc ilgām un vētrainām diskusijām vārdiņu konkursa žūrijas komisija vienojās, kurā no pāri pār 200 ieteiktajiem vārdiem sauks ausaino pūcīti un kuri būs aļņu dvīņu bērniem. Tie ir Aušuks, Marģers un Mirga.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Līgatnes dabas taku vadītāja Inta Lange, ausaino pūcīti turpmāk sauks Ivara Bergmaņa piedāvātajā vārdā Aušuks.

No visiem iesūtītajiem pūcītes vārdu variantiem, šis tika izvēlēts gandrīz vienbalsīgi, jo vārds pūcei ļoti piestāv. Viņa ir diezgan liela auša! Līdzīgi papagailim tā kāpelē un lidinās pa koku zariem savā voljerā un, brīnīdamās un vērodama pasauli sev apkārt, groza galvu uz visām pusēm. Turklāt pūcītei līdzīgi kā ūpjiem ir arī "ausis". Tāpēc vārdiņš Aušuks piedien arī no šāda viedokļa. Un, visbeidzot, tā kā Aušuks ir nezināma dzimuma, tad vārds der gan pūču puikam, gan pūču meitenei!

Ar abu jauno aļņu vārdu izvēli žūrijas komisijai gāja krietni vien grūtāk. Starp visiem iesūtītajiem variantiem bija diezgan daudz gan labskanīgu, gan alnēnu raksturam atbilstošu. Pēc ilgas apspriešanās tika izlemts, ka alnenes Mildiņas dvīņu bērniem - aļņu brālītim un māsiņai - būs Lauras Burgmanes ieteiktie vārdi Marģers un Mirga. Par labu šiem vārdiem izlēmām tādēļ, ka abu alnēnu mammas vārds arī sākās ar burtu "M"- Mildiņa. Pēc senas dzīvnieku vārdu došanas tradīcijas piedienas, ka bērnu vārdi arī sākas ar šo pašu burtu. Tāpat kā mazie alnēni, arī abu vārdiņu skanējums ir ne vien ņiprs un jestrs, bet arī stiprs un pamatīgs!

"Paldies visiem, kas piedalījās un ieteica savus vārdu variantus! Līgatnes dabas taku darbinieki sirsnīgi sveic abus konkursa uzvarētājus Lauru Burgmani un Ivaru Bergmani ar iegūto balvu! Tā ir Līgatnes dabas taku apmeklējums konkursa uzvarētājam kopā ar visu ģimenei un tikšanās ar zvērkopi Velgu Vītolu, lai kopīgi klātienē apsveiktu jaunos vārdu īpašniekus," pastāstīja dabas taku vadītāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu