Cēsīs atklās pirmo ugunsdzēsēju depo jaunbūvi Latvijā (24)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien, 4.decembrī, plkst.12.00 Ata Kronvalda ielā 52, Cēsīs, notiks jaunuzceltā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Cēsu depo atklāšana, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Laukšteina.

Šis ir pirmais ugunsdzēsēju depo, kas Latvijas laikā celts kā jaunbūve un projektēts atbilstoši ugunsdzēsēju darba vajadzībām. Tas atbilst ES un vides aizsardzības normatīvajos aktos izvirzītajām prasībām. Līdz šim ugunsdzēsēji strādājuši tikai speciāli pielāgotās telpās.

Jaunais depo ir tehniskā bāze ugunsdzēsējiem, kuri ikdienā rūpējas par Cēsu un arī visas Vidzemes reģiona drošību. Projekta īstenotājs ir VAS "Valsts nekustamie īpašumi", kuras prioritāte ir nodrošināt publisko sektoru ar atbilstošām darba telpām.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalīsies Iekšlietu ministijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tols, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Oskars Āboliņš, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs un SIA "Modus Būve" valdes priekšsēdētājs Jānis Sprūga.

Projekta mērķis ir nodrošināt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigādes Cēsu daļas darbiniekus ar darbam un tehnikas novietošanai piemērotām telpām. Visi būvdarbi pabeigti saskaņā ar līgumu un grafiku. Vēl atsevišķus apzaļumošanas darbus plānots noslēgt līdz 2015.gada 31.maijam. Garāžas paredzētas deviņu automašīnu novietošanai; iekārtotas divas autoremontdarbnīcas un transporta mazgāšanas telpa. Kopējā jaunbūves platība ir 3669 kvadrātmetri, bet būvdarbu izmaksas – 4 270 000 eiro.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu