Valmieras puikām 125.dzimšanas diena

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien, 4.decembrī, Valmieras integrētajā bibliotēkā un Vidzemes Augstskolā notiks Valmieras puiku diena, kas tiks veltīta arī grāmatas autoram- rakstniekam Pāvilam Rozītim, kuram 1.decembrī apritēs 125 gadi, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Vidzemes Augstskolas studentu apvienības kultūras virziena vadītāja Vera Grāvīte.

Par godu rakstnieka jubilejai un viņa gara darbam jau sesto gadu pēc kārtas ar dažādu pasākumu kopumu Valmieras integrētajā bibliotēkā un Vidzemes Augstskolā tiks atzīmēta Valmieras puiku diena. Plkst.11.00 tiksies pilsētas skolu 9.klašu puiši, pasākumā "Valmieras puikas pēc 100 gadiem". Tikšanās ar Ingrīdu Zīriņu- Valmieras muzeja Vēstures nodaļas vadītāju, kas stāstīs par Valmieras puiku takām, kā arī saruna par vīrišķību un atbildību ar Sandri Brālēnu- tvaļinātu pulkvežleitinantu, Beverīnas novada deputātu.

Taču plkst.18.00 vakara pasākums "Mēs veidojam citu laiku". Ingrīdas Zīriņas stāsts par romāna "Valmieras puikas" atainoto laiku, improvizācijas teātra – ViA GARS uzstāšanās un muzikāla vakarēšana kopā ar Vidzemes Augstskolas studentiem. Uz pasākumu aicināti visi interesenti!

Pāvila Rozīša autobiogrāfiskais romāns "Valmieras puikas" stāsta par vienu gadu Valmieras skolēnu un iedzīvotāju dzīvēs. Notikumi risinās pirms 1905.gada revolūcijas, kad vietējie iedzīvotāji cīnās par savām tiesībām, rīkojot slepenas sapulces un iedrošinot viens otru uz domām par cīņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu