Vidzemes slimnīcas dzemdību nodaļā šogad piedzimuši jau tūkstoš bērnu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidzemes slimnīcas dzemdību nodaļā piedzimis šā gada tūkstošais bērns - meitene Madara, aģentūra BNS uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Meitene Vidzemes slimnīcas dzemdību nodaļā piedzima 26.novembrī. Pavisam starp šā gada pirmajiem tūkstoš jaundzimušajiem ir 483 meitene, 517 zēni. Savukārt 192 jaundzimušie ir tādi, kuru vecāku deklarētā dzīves vieta ir Valmiera.

Slimnīcas dzemdību un ginekoloģijas nodaļas virsārsts Gints Lapiņš norāda, ka iepriekšējā reize, kad Valmierā dzimuši ap tūkstoš bērniem gadā, bijusi pirms 22 gadiem - 1992.gadā. Zemākais jaundzimušo skaits slimnīcā Valmierā bijis 90.gadu vidū, kad gadā pieņemtas ap 500 dzemdībām.

Pašvaldība norāda, ka statistika apliecina Vidzemes slimnīcas kā reģionālas ārstniecības iestādes statusu – vidēji tikai katrs piektais jaundzimušais šogad ir valmierietis. Pārējie pēc izrakstīšanās no slimnīcas atgriežas mājās visā Vidzemes reģionā, arī Pierīgā, Saulkrastos, Salaspilī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu