Murjāņu sporta ģimnāzijā uzlabota mācību vide (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Murjāņu sporta ģimnāzijā ar Izglītības un zinātnes ministrijas piešķirtajiem 350 000 eiro turpmākās darbības nepārtrauktības nodrošināšanai ir veikti pasākumi ugunsdrošības jomā, uzlabota mācību vide, kā arī audzēkņu ikdienas sadzīves apstākļi, pilsētas informācijas portālu Saulkrasti24.lv informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Audzēkņu mācību apstākļu uzlabošanai skola iegādājusies nepieciešamo mācību literatūru un iekārtas fizikas, bioloģijas un mājturības priekšmetu programmu pilnvērtīgai apguvei, kā arī labiekārtoti vairāki mācību kabineti. Savukārt audzēkņu treniņprocesa nodrošināšanai un profesionalitātes paaugstināšanai skola iegādājusies vairākus profesionālos trenažierus un kamanas, kanoe laivas, kā arī atbilstošu profesionālā sporta inventāru un treniņprocesa nodrošinājuma palīgmateriālus. Lai audzēkņus un sporta inventāru nogādātu uz mācību treniņa vietām, ir nopirkti divi mikroautobusi, kā arī, izmantojot Klimatu pārmaiņu finanšu instrumenta līdzekļus, iegādāts elektromobilis.

Papildus veikti treniņam paredzēto telpu remontdarbi un sakopšana, piemēram, iegādāta stadiona skrejceļu kopšanas iekārta, veikti volejbola zāles un svaru zāles būves sanācijas pasākumi saskaņā ar veikto būves apsekošanu un saņemto ekspertīzi.

Lai uzlabotu audzēkņu medicīnas nodrošinājumu, izremontēta ambulatorā uzņemšanas telpa un veikts fizikālās terapijas un funkcionālās diagnostikas telpu griestu avārijas stāvoklī esošā apmetuma un logu remonts. Tāpat iegādātas vairākas jaunas, mūsdienu prasībām atbilstošas fizikālās terapijas iekārtas. Savukārt izglītojamo sadzīves apstākļu un vides uzlabošanai veikts remonts internātā un iegādātas jaunas gultas, kā arī sākts Murjāņu sporta ģimnāzijas visvairāk noslogoto dušu telpu kapitālais remonts. Tāpat audzēkņiem nopirkti ēdināšanas piederumi un trauki. Tikmēr izglītības iestādes vides uzlabošanai ir izveidota skolas muzeja telpa un rekonstruēta skolotāju istaba.

Savukārt ugunsdrošības sistēmas sakārtošanai ir sākta ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas izbūve, kā arī atbilstoši Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta prasībām veikti citi pasākumi ugunsdrošības jomā.

Notikusi arī sarunu procedūra ar tehniskā projekta "Murjāņu sporta ģimnāzijas esošo būvju rekonstrukcija un multifunkcionālas slēgtas sporta manēžas būvniecība" autoriem un sākts darbs pie izmaiņām projektā, lai nodrošinātu projekta īstenošanu šim mērķim 2015.gadā un 2016.gadā paredzēto līdzekļu (3 732 421 eiro) ietvaros.

Kā jau informējām, valdība šā gada 5.augustā atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikumu saglabāt 350 000 eiro skolas rīcībā 2014.gadā neatliekamu darbu veikšanai, tādējādi nodrošinot Murjāņu sporta ģimnāzijas darbības nepārtrauktību.

Murjāņu sporta ģimnāzija ir vienīgais valsts dibināts un uzturēts sporta internāts Latvijā, kur vispārējās izglītības process ir pakārtots specifiskajām sporta vajadzībām (divi treniņi dienā), vienlaikus nodrošinot audzēkņu diennakts uzraudzību, kā arī individuālu pieeju jebkurā izglītības un mācību-treniņu procesa posmā.

Ģimnāzijā iespējams nodarboties ar šādiem olimpiskiem sporta veidiem: airēšanu, handbolu, kamaniņu sportu, kanoe airēšanu un smaiļošanu, riteņbraukšanu, vieglatlētiku un volejbolu. Audzēkņu skaits: Ģimnāzijā (centrs Sējas novadā) – 119, Jūrmalas filiālē – 50, Specializētās airēšanas sporta skolā – 194, Bērnu un jauniešu kamaniņu sporta skolā – 53; kopā – 416.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu