Limbažos tapis īpašs Ziemassvētku sapņu tronis (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, 17.decembrī, Limbažos Baumaņu Kārļa laukumā pie Ziemassvētku egles uzstādīja Ziemassvētku sapņu troni, kur iedzīvotāji varēs tvert svētku sajūtas, mirkli apsēžoties un atpūšoties īpašajā krēslā, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā.

Troņa svinīgā atklāšana notiks 24.decembrī, kad laukumā, Ziemassvētku tirdziņa laikā, smaržu, garšu un dziesmu virpulī ar bērniem tiksies Ziemassvētku vecītis, un kopā ar Laimes lāci un ķekatniekiem visi varēs doties jautrās rotaļās.

Ziemassvētku sapņu tronis tapis Limbažu Profesionālās vidusskolas darbnīcā, ko gatavojuši Andris Vimba un Andris Ķezbers. Kā stāstīja meistari, kopā ar mākslinieci Intu Brikmani pētītas dažādas Latviešu tautas pasaku grāmatas, lai varētu izveidot kārtīgu pasaku krēslu, kur būtu jaušama arī Ziemassvētku noskaņa un, kurš, protams, patiktu limbažniekiem un viesiem.

"Pētījām vecās pasaku grāmatas, kur smēlāmies iedvesmu Ziemassvētku sapņu krēslam. Tas tapa turpat nedēļu. Darbs pamatīgs, bet iznākums mums ļoti patīk," noteica meistari. Rezultātā Vimba un Ķezbers izveidoja pamatīgu koka krēslu, kuram galvgalī ir stilizētas egles forma.

Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir brīnumu un burvības vīts, kad ikdienas steigā ir nepieciešams gūt kaut mirkli mieru un prieku katrā dienā ko dzīvojam. Arī Limbažu kultūras nodaļas vadītāja Mārīte Saulīte bija priecīga par skaisto Ziemassvētku sapņu troni. "Ir svarīgi šajā mīlestības un piedošanas laikā ieklausīties sevī, apjaust savas cerības un ilgas, ko vēlamies un sagaidām nākamajā gadā. Tagad cilvēkiem šeit būs iespēja kopīgi ģimenes, draugu vai radu pulkā nofotografēties pie Ziemassvētku egles, sēžot īpašā Ziemassvētku sapņu tronī. Savukārt Ziemassvētku tirdziņa dienā, 24.decembrī, pie krēsla visus gaidīs Ziemassvētku vecītis ar kuru kopā katrs sevi varēs iemūžināt fotogrāfijās".

Pašvaldība aicina saudzēsim un sargāt īpašo Ziemassvētku sapņu troni!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu