Jauno pāru pieslēgtās atslēgas uz Valmieras tiltiem pēc laika nozāģē (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz Valmieras pilsētas centra tilta pār Gauju vērojamas vairākas piekaramās slēdzenes, kuras, ievērojot vienu no precību tradīcijām, tilta margām pieslēguši jaunlaulātie pāri.

Latvijā un pasaulē jau vairākkārt izskanējuši gadījumi par slēdzeņu pārzāģēšanu un noņemšanu, jo tās bojā pilsētvides ainu un tiltu drošību.

Lai gan Valmieras pilsētas pašvaldība nav noteikusi ierobežojumus par piekaramo slēdzeņu pieslēgšanu tiltu margām, slēdzenes, kas kļūst estētiski nepievilcīgas un, rūsējot, bojā tiltu margas, tiek pārzāģētas un noņemtas - ar to jaunlaulātajiem jārēķinās, pilsētas informācijas portālam Valmiera24.lv pastāstīja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Kristīne Melece. 

Lai saudzētu tiltus, pašvaldība nākotnē iecerējusi simboliska vides objekta izveidi un tā izvietošanu pilsētā, kas būtu piemērotāks jaunlaulātu iecienītajai tradīcijai pieslēgt piekaramās atslēgas tiltu margām.

Objekts un vieta vēl nav noteikta.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu