Par krāpšanu notiesātais Garkalnes novada vicemērs Silovs turpina strādāt domē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan Rīgas rajona tiesa 10.oktobrī krimināllietā par krāpšanu lielā apmērā apsūdzētajam Garkalnes novada domes priekšsēdētāja vietniekam, iepriekš 10.Saeimas deputāta mandātu nolikušajam Jurim Silovam (SC) piespriedusi reālu trīs gadu cietumsodu, viņš arvien strādā domē.

Kā norādīja tiesā, patlaban gan krimināllieta atrodas Rīgas apgabaltiesā, jo apsūdzētais šo spriedumu pārsūdzējis. Rīgas apgabaltiesa lietas izskatīšanas datumu vēl nav noteikusi, norādīja tiesas preses sekretāre Inta Šaboha.

Kā informēja Garkalnes novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Mārcis Bauze-Krastiņš, Silovs domē strādā. Arī domes mājaslapā norādīts, ka Silovs ieņem domes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Partijas «Saskaņa» priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) sacīja, ka par situāciju saistībā ar Silovu plānots lemt nākamajā valdes sēdē, kas notiks janvāra sākumā.

Jau ziņots, ka Silovam celtā apsūdzība ir par notikumiem, kas risinājušies, kad viņš vēl pildījis Garkalnes novada mēra pienākumus iepriekšējā domes sasaukumā. Amatpersona slēpusi ar dienesta automašīnu «Toyota Land Cruiser» izraisītās avārijas pēdas, iepriekš vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga».

Silovs notikušajā iesaistījis arī sievu, izmānījis apdrošināšanas atlīdzību, bet tagad abi ar dzīvesbiedri nonākuši uz apsūdzēto sola.

Sievai Jeļenai Silovai tiesa noteica nosacītu brīvības atņemšanu.

Silovam apsūdzība bija celta pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas - par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, vai ja tā izdarīta, iegūstot narkotiskās, psihotropās, stipri iedarbīgās, indīgās vai radioaktīvās vielas, sprāgstvielas, šaujamieročus vai munīciju.

2011.gada pavasarī Silovs Saeimas Prezidijā vērsās ar iesniegumu, ka vēlas nolikt deputāta mandātu. Pretējā gadījumā parlamentam, visticamāk, būtu nācies lemt, vai izdot viņu tiesāšanai, jo Saeimas deputātus šādos un līdzīgos gadījumos sargā īpaša likumā noteikta imunitāte.

Pēdējās pašvaldību vēlēšanās Silovs atkal tika ievēlēts Garkalnes novada domē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu