Latgalē uziet un slēdz vērienīgu kandžas ražotni, konfiscē nelikumīgi glabātu ieroci

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šonedēļ Latgalē uzieta un slēgta kārtējā nelikumīgā alkohola ražotne, kas bija ierīkota kādā privātajā sektorā Kārsavas novada Malnavas pagastā. Sankcionētās kratīšanas gaitā dzīvojamā mājā policijas darbinieki atraduši un konfiscējuši arī nelikumīgi glabātu šaujamieroci un munīciju.

Kā informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, alkohola ražotne bijusi ierīkota kādā saimniecības ēkā. Gatavā produkcija uzglabāta gan turpat uz vietas, gan blakus esošajā dzīvojamā mājā.

Kratīšanas rezultātā izņemti vairāk nekā 1600 litri saražotā alkohola

- 110 litri kandžas un 1500 litri brāgas, kā arī alkohola ražošanai nepieciešamās iekārtas un izejvielas: raugs, cukurs un milti.

Pēc policijas rīcībā esošas informācijas,

pagrīdes alkohola rūpnīcā saražotā produkcija netika pārdota uz vietas, bet ražota vairumtirdzniecībai

un izplatīta vairākās Latgales pilsētās.

Saistībā ar nelikumīgu alkohola apriti sāktajā kriminālprocesā policija pārbauda divas personas - 1960.gadā dzimušu sievieti un 1987.gadā dzimušu vīrieti.

Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu