Aizliegs suņu ievešanu Pasta salā; zīme jau uzstādīta (33)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī tikai ceturtdien, 29.janvārī, Jelgavas dome plāno lemt par grozījumiem saistošajos noteikumos, kas aizliedz ievest Pasta salā suņu, aizlieguma zīme pie Pasta salas tilta jau novietota, novēroja pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv.

Domes sēdei sagatavotais lēmumprojekts liecina, ka paredzēts grozīt Jelgavas pašvaldības 2013.gada 28.novembra saistošos noteikumus "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas kārtība Jelgavas pilsētā", papildinot tos ar punktu, kas paredz, ka "suņa īpašniekam vai tā turētājam aizliegts ar suni uzturēties Jelgavas pilsētas Pasta salas teritorijā".

Tas tie darīts, lai mazinātu pilsētas administratīvās teritorijas piesārņojumu un noteiktu mājas dzīvnieku īpašniekiem vai turētājiem dzīvnieku labturības prasības sabiedriskajās vietās.

Jāpiebilst, ka minētie noteikumi paredz arī to, ka suņiem bez pavadas aizliegts atrasties zaļajās zonās.

Jāatgādina arī, ka pērnā gada beigās dome grozīja "Jelgavas pilsētas pašvaldības peldvietu lietošanas un apsaimniekošanas noteikumus", kas aizliedz peldvietās uzturēties ar suņiem vai citiem mājdzīvniekiem un tos peldināt.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu