Daugavpilī atklāts nelikumīgā alkohola fasēšanas cehs (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Operatīvā darba rezultātā Daugavpilī tika uzieta noliktava, kurā fasēja nelikumīgi izgatavoto alkoholu, bet pudelēm virsū līmētas atpazīstamu alkohola ražotāju marku etiķetes, pilsētas informācijas portālu Daugavpils24.lv informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne.

Šonedēļ Daugavpils iecirkņa policijas darbinieki, veicot operatīvus pasākumus cīņā pret nelikumīga alkohola apriti, noskaidroja, ka kādas noliktavas telpās iespējams ir ierīkots nelikumīgi saražotā alkohola fasēšanas cehs. Lai veiktu pilnvērtīgu pārbaudi un nepieciešamās izmeklēšanas darbības, tika uzsākts kriminālprocess, kura ietvaros minētajā vietā veikta sankcionēta kratīšana.

Kratīšanas rezultātā policistu aizdomas par nelikumīgām darbībām apstiprinājās. Noliktavas telpās tika atrasts viss nepieciešamais alkohola fasēšanai – stikla pudeles, alkoholisko dzērienu etiķetes, korķi utt. Pavisam tika izņemti gandrīz 500 litri pašizgatavota alkohola, ko saražoja atšķaidot spirtu ar ūdeni.

Fasētais alkohols tālāk tika realizēts vietējā tirgū.

Sakarā ar minēto ir aizturēts 1965.gadā dzimis vīrietis. Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 221.2 panta 2.daļas (par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu vai glabāšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā). Par šādu noziegumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu