Viļānos deg kokapstrādes uzņēmums, izsludināts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viļānos trešdien pēc pusnakts izcēlies ugunsgrēks kokapstrādes uzņēmumā - gaterī «Ābekoks», kura dzēšana joprojām turpinās, pastāstīja Viļānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Margarita Isajeva.

Viņa norādīja, ka «Ābekoks» ir viens no lielākajiem kokapstrādes uzņēmumiem Viļānu novadā. Sīkāku informāciju par ugunsgrēka dzēšanas darbiem Isajeva nesniedza.

Gaterī atrodas arī traktortehnika.

Izsaukums uz ugunsgrēku tika saņemts plkst.00.48. Liesmas izplatījās tūkstoš kvadrātmetru platībā. Pēc dienestā norādītā, uzņēmums atrodas netālu no dzelzceļa stacijas.

VUGD pārstāve Viktorija Gribuste Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» pastāstīja, ka dzēšanu apgrūtina fakts, ka tuvākajā apkārtnē nav kur ņemt ūdeni, līdz ar to ugunsdzēsējiem nākas vest ūdeni no trīs kilometru attāluma, kas liek dzēšanā iesaistīt lielākus spēkus un kopumā apgrūtina darbus.

VUGD pārstāve norādīja, ka dzēšanas darbos iesaistījušies arī «Latvijas Dzelzceļa» ugunsdzēsēji.

Ugunsgrēkam noteikts paaugstinātas bīstamības rangs. Par cietušajiem ziņu nav.

Pēc «Lursoft» datiem, uzņēmums «Ābekoks» komercreģistrā iegrāmatots 2004.gadā. Tā pamatkapitāls ir 2,8 tūkstoši eiro. 2013.gadā uzņēmums strādājis ar 237,5 tūkstošu eiro apgrozījumu un cietis 43,2 tūkstošu eiro zaudējumus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Latvijas pilsonis Vadims Seļezņovs.

Savukārt Lielvārdē vakar pēcpusdienā 125 kvadrātmetru platībā degusi kūts. Neviena dzīva radība šajā ugunsgrēkā nav cietusi.

Kā liecina operatīvā informācija, aizvadītajā diennaktī, laikā no 24.februāra plkst.6.30 līdz 25.februāra plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 35 izsaukumus - dzēsti 16 ugunsgrēki, veikti 14 glābšanas darbi, bet pieci izsaukumi izrādījušies maldinoši. Cilvēki ugunsnelaimēs nav cietuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu