Neretas novadā izglābj ledū ielūzušu cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Neretas novadā šorīt izglābts ledū ielūzis cilvēks, lai arī pats glābējs, riskējot ar dzīvību, nokļuva ūdenī, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Šorīt VUGD saņēma informāciju, ka Zalves pagastā Dienvidsusējas upē kāds vīrietis, šķērsojot upi, ielūza ledū.

Viņa saucienus izdzirdēja blakus esošās mājas saimnieks, kas steidzās palīgā. Sākumā saimnieks mēģināja pa ledu nokļūt līdz vīrietim, nesot viņam trepes, pie kurām slīkstošais varētu pieturēties. Bet jau netālu no krasta glābējs pats ielūza plānajā ledū.

Ņemot vērā, ka upes krastā viņam atradās laiva, saimnieks ar laivas palīdzību, laužot ledu, nokļuva līdz ielūzušajam un nogādāja viņu krastā. Riskējot ar savu dzīvību, saimnieks izglāba slīkstošo vīrieti.

Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, vīrietis jau bija izglābts un atradās pie mediķiem.

Kā atzina ugunsdzēsēji, ledus šajā vietā bija ārkārtīgi plāns un pat neliela uzsitiena rezultātā tas lūza. Ja tuvējo māju saimnieks nebūtu izdzirdējis palīgā saucienus un steidzies glābt, tad visticamāk šis gadījums beigtos traģiski.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu