Daugavpils novadā uzieta jaudīga alkohola ražotne (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, 23.februārī, Daugavpils novadā, kādā privātsektorā uzieta nelikumīgā alkohola ražotne, kurā paštaisītā produkcija tika ražota milzīgos apmēros. Aizturētas trīs personas, pilsētas informācijas portālam Daugavpils24.lv pastāstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne.

23.februārī, veicot izmeklēšanu agrāk uzsākta kriminālprocesa ietvaros, kas bija uzsākts par nelikumīgu alkoholisko dzērienu apriti, Kriminālpolicijas biroja darbinieki veica kāda privātīpašuma pārbaudi Daugavpils novada Medumu pagastā. Kratīšanas rezultātā minētajā īpašuma saimniecības ēkā tika konstatēta nelikumīga alkoholisko dzērienu izgatavošana un glabāšana lielā apmērā.

Pavisam tika izņemti 20 000 litri pašizgatavota alkohola, t.i. 2 700 litri gatavās produkcijas (kandžas) un 17 300 litri brāgas, kā arī alkohola ražošanai nepieciešamās izejvielas un iekārtas (gāzes baloni, apjomīgi tecināšanas aparāti utt.). Saistībā ar minēto aizturētas trīs personas - 1969. un 1974.gadā dzimuši vīrieši un 1967.gadā dzimusī sieviete. Jāpiebilst, ka 2011.gadā jaunākais vīrietis jau bija sodīts par analoģisku pārkāpumu.

Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 2212.panta 2.daļas "Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās".

Par šādu likumpārkāpumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu