Apņēmīgas dzērbenietes laukos attīsta skaistumkopšanas pakalpojumu sfēru (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dzērbenietes Renita Ratniece un Arita Andersone ir aktīvas un idejām bagātas lauku patriotes. Jauno sieviešu gribasspēks un apņēmība ļauj lepoties ar pašu izveidotu darba vietu Dzērbenes centrā un brīvprātīgu iesaistīšanos biedrības dibināšanā, kas rūpēsies par bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējām.

"Vienmēr gribējies darbu dzīves vietas tuvumā, lai var efektīvāk plānot laiku un strādāšanu apvienot ar mājas darbiem. Lai pašas varam būt sava laika noteicējas. Bet nekad nav paticis dzīvot pilsētā, gribas būt laukos," pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv saka jaunās uzņēmējas, kas reģistrējušās kā pašnodarbinātās. Viņas savu lolojumu, frizētavu - salonu "Divas ogas", atvēra pirms gada.

Sākotnēji abas sievietes strādājušas tirdzniecības jomā un paralēli mācījušās arodu Rīgas skolās. Arita apguvusi frizieres profesiju, bet Renita mācījusies par vizāžisti, manikīri un papildus apguvusi arī vaksāciju. "Jau mācoties zināju, ka man būs pašai savs (uzņēmums - red.), ka citur strādāt neiešu," atklāj Arita. Tomēr ceļš līdz savam saloniņam nav bijis ātrs un viegls.

Renita darba meklējumos pabijusi arī Dānijā, bet Arita ilgu laiku strādājusi ģimenes uzņēmumā. Tā kā reizi pa reizei bijis nepieciešams sapucēt draugus un ģimenes locekļus lielākiem pasākumiem, viņa uzaicinājusi palīgā Renitu. Tieši draudzenes - Vineta Razgale un Ināra Cerusa - bijušas tās, kas piedāvājušas telpas un atgādinājušas, ka sievietēm nepieciešams veidot salonu. "Toreiz rāvām melnu muti," teic Arita.

Nepilnu divu nedēļu laikā izremontētas un iekārtotas salona telpas un nokārtotas nepieciešamās formalitātes. "Mērķis bija nevilkt ilgi garumā un ātri visu sataisīt. Izmantojām visus spēkus un palīgus," atklāj Renita. Vērt durvis tieši pirms Ziemassvētkiem bijis nepieciešams, lai varētu sapucēt cilvēkus uz svinīgajiem pasākumiem. "Cilvēki uz grimēšanu un frizūru veidošanu bija pierakstījušies vēl krietnu laiku pirms salona atvēršanas", teic Arita.

Tā kā dzērbeniešu saloniņš ir vienīgais tuvākajā apkaimē, kur pieejams pilns skaistumkopšanas serviss, tas ir iecienīts arī blakus pagastu iedzīvotāju vidū. Renitas un Aritas klientu lokā ir gan vietējie iedzīvotāji, gan arī pagasta viesi, Vecpiebalgas un kaimiņu novadu iedzīvotāji. Regulāri brauc cilvēki no Cēsīm un Līgatnes. "Vasarā bija ļoti daudz rīdzinieku. Tādi, kas pa vasaru atbraukuši atpūsties laukos," stāsta Renita.

Paralēli darbam salonā, sievietes arī izbrauc uz ballītēm un dažādiem pasākumiem. “Grimējam bērniem sejiņas, vasarā tas ir ļoti pieprasīts pakalpojums," saka Renita. Bērni grimēti gan sporta, gan Lieldienu pasākumos, un šobrīd sievietes aizrunātas novada svētku pasākumiem Kaivē. Tāpat pucēti arī blakus pagasta teātra dalībnieki pirmizrādei un regulāri sanākot izbraukt grimēt un veidot frizūras uz kāzām. "Tā kā mums ir ļoti mazas telpas, tādās reizēs izdevīgāk sanāk pašām aizbraukt pie cilvēkiem," teic Arita.

Sarunas laikā Renita un Arita vairākkārt norāda, ka uz pilsētu netiecas. Strādāt laukos esot forši. Turklāt neatņemama ir priekšrocība pašām plānot savu laiku. "Ja vakarpusē nav cilvēku, varu aizbraukt līdz mājām un pagatavot vakariņas. Turklāt bērni ir tepat uz vietas," saka Arita.

Domājot par bērniem, Arita un Renita, kopā ar draugu un domubiedru Andri Ruču, nolēmušas brīvprātīgi dibināt biedrību. Plānots veidot dažādus nebijušus pasākumus bērniem un jauniešiem, iesaistot arī bērnudārza vecuma audzēkņus. “Jaunieši jāvāc visi kopā un kopā kaut kas jādara," apņēmīgi teic Renita.

Lai dzīvi laukos padarītu krāsaināku, laiku pa laikam Dzērbenes pagasta iedzīvotājus priecē arī Renitas un Aritas veidoti vides objekti. Lieldienu laikā salona apmeklētājus sveica Lieldienu zaķis, bet Ziemassvētkos priecēja ziemeļbriedis. Lai gan parasti objekti tiek veidoti un uzstādīti pie salona telpām, šoziem arī pagasta centru rotāja aktīvo sieviešu darināts milzu sniegavīrs.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu