Pašvaldībās rīkos seminārus par valsts apdraudējuma pārvarēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība šodien uzdeva Aizsardzības ministrijai (AM) mēneša laikā informēt Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) par situāciju ar televīzijas apraidi pierobežā un mudināt rast risinājumus, lai nodrošinātu bezmaksas nacionālās televīzijas apraidi visā valsts teritorijā, vienlaikus izvērtējot iespēju par dekoderu nodrošināšanu pierobežā.

Valdība sēdes slēgtajā daļā pieņēma zināšanai AM un Iekšlietu ministrijas iesniegto informatīvo ziņojumu par semināru «Valsts apdraudējuma pārvarēšana».

Sēdes protokollēmums papildus jau minētajam paredz, ka AM un Iekšlietu ministrijai šogad jāorganizē semināri pašvaldībām par valsts apdraudējuma pārvarēšanu.

Tāpat AM būs jāinformē NEPLP un Kultūras ministrija par pašvaldību vadītāju secinājumiem saistībā ar televīzijas saturu un tā ietekmi uz pašvaldību iedzīvotāju morāli un vērtībām, mudinot pievērst īpašu uzmanību pozitīvās informācijas izplatīšanai.

Iekšlietu ministrijai savukārt tika uzdots sagatavot pašvaldībām neklasificētu informāciju par Pretterorisma plāna pamatprincipiem un indikāciju sarakstu, pēc kuru iestāšanās pašvaldībām ir jāinformē Drošības policija.

Abām ministrijām arī uzdots sniegt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai publicēšanai ministrijas mājaslapā informāciju pašvaldībām, kur zvanīt krīzes un apdraudējuma gadījumos, kā arī publicēt to savās mājaslapās.

Pašvaldībās rīkos seminārus par valsts apdraudējuma pārvarēšanu, risinās arī problēmas ar televīzijas apraidi pierobežā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu