Mobilais ekspresis «Atpakaļ uz skolu 2015» dodas uz Latvijas skolām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šī gada 26. martā nu jau 8 gadu pēc kārtas Latvijā tiek uzsākta akcija «Atpakaļ uz skolu». Akcijas mērķis ir tuvināt Eiropas Savienības (ES) institūcijas jaunajai paaudzei un sniegt skolēniem unikālu iespēju pārrunāt ES jautājumus ar cilvēkiem, kuri ikdienā strādā ES un citās institūcijās.

Šogad akcijai pieteikušies jau vairāk nekā 100 ekspertu no 15 dažādam institūcijām. Ekspertu pieteikšanās turpināsies vēl līdz 17. aprīlim. Detalizēta informācija par ekspertu vizītēm skolās pieejama esmaja.lv majaslapā.

Kā mobilā ekspreša tūres dalībnieki uz Latvijas skolām šogad dosies arī Eiropas Gada Attīstībai vēstnieki – mūziķis Ansis Kolmanis, Lucavsalas Ekokopiena ar Emīlu Hlevicki un Ingu Greiškāni vadībā, piedzīvojumu pasākumu organizators Mārtiņš Zvīdriņš un citi.

26. martā mobilais ekspresis piestās Aizkrauklē, Jēkabpilī un Līvānos, bet 27. martā tā pieturvieta būs Daugavpilī, Vienības laukumā, kur aicinām ciemos ikvienu interesentu, kas vēlas uzzināt vairāk par Eiropas Savienības jautājumiem.

Akcijas ietvaros 27. martā plkst. 9:00 J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā ar skolēniem par ES jautājumiem runās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, bet Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolēnus uzrunās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā komunikācijas nodaļas vadītāja Jeļena Ābola.

Mobilais ekspresis ar ES lietu ekspertiem viesosies Latvijas skolās līdz 2015. gada 15. maijam.

Akciju «Atpakaļ uz skolu 2015» rīko Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā. Akciju koordinē jaunatnes organizācija Klubs «Māja» – jaunatne vienotai Eiropai un Eiropas Kustība Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu