Ugunsgrēkos Jelgavā seši cilvēki cietuši un pieci izglābti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Divos ugunsgrēkos Jelgavā trešdien cieta seši cilvēki, bet pieci tika izglābti, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Tērvetes ielā izcēlās ugunsgrēks daudzdzīvokļu mājas trešā stāva dzīvoklī. Divi cilvēki bija no dzīvokļa izkļuvuši paša spēkiem; viņi ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā. Izmantojot autokāpnes, četrus iedzīvotājus ugunsdzēsēji nocēla no dzīvojamās mājas balkoniem.

Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.22.05, glābēji konstatēja, ka 50 kvadrātmetru platībā deg dzīvoklis. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.00.2. Ugunsgrēkā cieta 47, kā arī 52 un 83 gadus vecas sievietes, un 54 gadus vecs vīrietis.

Veicot ugunsgrēka likvidācijas darbus, viens glābējs pārkarsa un tika nogādāts slimnīcā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola informēja, ka vīrietis nogādāts slimnīcā smagā stāvoklī - viņam konstatēti plaši ķermeņa apdegumi, elpceļu apdegumi, kā arī saindēšanās ar degšanas produktiem.

Vidēji smagā stāvoklī slimnīcā nogādāta 52 gadus vecā sieviete. Viņa, glābjoties no uguns, izlekusi pa logu, gūstot politraumu.

Sievietei konstatēta mugurkaula trauma ar aizdomām par skriemeļa lūzumu, potītes lūzums un rokas trauma, kā arī saindēšanās ar degšanas produktiem.

Savukārt 83 gadus vecajai sievietei konstatēta saindēšanās ar degšanas produktiem, un arī viņa nogādāta slimnīcā vidēji smagā stāvoklī. Tāpat no saindēšanās ar degšanas produktiem cietusi 47 gadus vecā sieviete, kura mitinājusies mājas ceturtā stāva dzīvoklī - viņai palīdzība sniegta uz vietas, un viņa no hospitalizācijas atteikusies.

Savukārt Jelgavā, Satiksmes ielā, otrā stāva dzīvoklī pēc pusnakts saimnieks aizmidzis, atstājot uz plīts sildāmies ēdienu. Degošais ēdiens radīja sadūmojumu.

Glābēji uz notikuma vietu izbrauca plkst.00.07. Iekļūstot dzīvoklī caur logu, ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvoklī bez uzraudzības bija atstāta elektriskā plīts, uz kuras piededzis ēdiens. Apmēram 35 gadus vecs vīrietis, kurš notikuma brīdī gulēja un bija saelpojies dūmus, nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.00.29.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu